Читайте нас в соціальних мережах

Що приховує тернопільський екс-прокурор та за які гроші "розжився" на елітне майно неподалік Маямі? (відео)

П'ятниця, 10 серпня 2018 16:33
Уродженець Тернополя Віктор Шемчук — відомий в країні політик та правник. За часів президентства Ющенка він був в. о. Генерального прокурора України, а за Януковича — очільником Львівської ОДА. Сьогодні він заступника голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів та очолює Федерацію водномоторного спорту. Разом з тим, чоловік, схоже, і сам живе не бідно, і родичам помагає.

Такого висновку дійшли журналісти проекту «Схеми» (канал «24»), досліджуючи декларацію та статки Віктора Шемчука. Так, із 2013 до 2017 року його офіційні доходи загалом становили менше ніж 2 мільйонів гривень. Його дружина Наталія за цей час доходів майже не отримувала, а фірма, в якій вона фігурує в засновниках, теж прибутків не показувала. Тим не менше, ним була придбана елітна нерухомість у штаті Флорида (США) неподалік Маямі. І, очевидно не одна.

А почалося усе із роботи в державних органах в далекому 1994, коли Віктор Вікторович прийшов стажистом та помічником прокурора в прокуратурі Тернополя. По кар’єрній драбині він пересувався впевнено та швидко — нині він один з головних членів комісії, яка оцінює фаховість тих, хто хоче працювати в прокуратурі, а в разі порушень в роботі визначає дисциплінарну відповідальність, переводить та, навіть, звільняє прокурорів з посади.

Та наскільки чесний сам Віктор Шемчук? Чи відповідає він займаній посаді і де заробив шалені статки, які, чомусь, приховує від держави? Детальніше — у сюжеті:

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ