Читайте нас в соціальних мережах

Біля Тернопільського замку є нові цінні знахідки

Середа, 18 липня 2018 19:54
У Тернополі біля замку активно тривають розкопки за участю експедиції науково-дослідного центру «Охоронна археологічна служба України» та історичного факультету ТНПУ. З кожним днем молодь відкопує нові «скарби».

Як розповів заступник міського голови Леонід Бицюра, цьогорічні пошуки, як і минулого року, поповнили місто новими знахідками.

Вперше за всю історію Тернополя на високому рівні в місті тривають комплексні археологічні дослідження. Цьогоріч ми сконцентрувалися на призамковій території, а попереднього року віднайшли 15 розкопок. Пошуки проводитимемо до 12 серпня. Вже вдалося відкопати мощення 19 століття, а основне завдання – відшукати фундаменти мурів або фортифікаційної системи у дворі Тернопільського замку, — розповів Леонід Бицюра.

Заступник також повідомляє, що нещодавно вагомою знахідкою був казан, який дослідники віднайшли біля Тернопільського замку.

Варто зазначити, що за останній період тернопільські пошуковці знаходили завіси від декоративної брами, кінську підкову, цвяхи, уламки кераміки, металеву кружку та деякі інші речі.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ