Читайте нас в соціальних мережах

Таксист, який у Тернополі побив пасажирів без грошей, тепер заплатить їм

Неділя, 08 липня 2018 18:06
За те, що тернополяни не мали грошей, аби розплатитися за поїздку, водій служби таксі «549» відлупцював їх на очах в своїх колег. Потерпілі написали заяви в поліцію та зняли побої, після чого через суд вимагали у кривдника моральної компенсації.

Своєю чергою, такий розвиток подій таксисту не сподобався. У суді він заявляв, що нікого не бив і не бачив, щоб інші це робили. Тож просив виправдати його у вчиненні кримінальних правопорушень та відмовити в задоволенні цивільних позовів.

Та суд був іншої думки, адже вину підозрюваного в інциденті, щ мав місце ще 8 вересня 2017 року біля «Універсаму» на просп. Злуки, було повністю доведено.

Тоді двоє тернополян повертались близько першої ночі додому з “Абриколю” на таксі. Водій мав спершу відвезти одного з них додому, а потім — іншого та отримати там оплату за послугу. Гроші повинна була винести дружина останнього, оскільки пасажири грошей не мали. Утім, таксист привіз пасажирів до “Універсаму” та викликав на допомогу колег по сигналу “333”. Один із цих таксистів, що прибули на виручку колезі – Василь О., і відлупцював проблемних клієнтів.

Як йдеться в матеріалах справи, одному із пасажирів таксист зарядив двічі з кулака в обличчя, чим завдав йому легких тілесних ушкоджень. Кілька ударів отримав й інший пасажир, від чого впав на землю та, уже лежачи, отримав ще кілька ударів з ноги від таксиста по голові та тілу.

25 червня суд визнав таксиста винним у вчиненні злочинів за ч.1 ст. 125 КК “Умисне легке тілесне ушкодження” та за ч. 2 цієї ж статті, присудивши у підсумку 150 годин громадських робіт. Крім того, суд задовольнив частково цивільні позови потерпілих та присудив стягнути із обвинуваченого на користь одного із потерпілих близько 5 грн. майнової шкоди та 12 тис. – моральної, а на користь іншого потерпілого — 8 тис. моральної шкоди.

Поки ж законної сили вирок ще не набрав. Та обвинувачений з ним не погоджується і вже подав апеляційну скаргу.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ