Читайте нас в соціальних мережах

У тернопільському парку можна почастуватися равликами, раками, живими устрицями (фоторепортаж)

Субота, 07 липня 2018 20:29
В самому розпалі фестиваль «КоропФест» у парку Шевченка, де тернополяни можуть почастуватися не тільки стравами з риби, але й інших продуктів водного світу – мідіями, устрицями, раками, равликами, креветками. 

Охочих поласувати небуденними стравами – немало. Особливо популярними у другій половині дня є варені раки. Аби придбати порцію клешнятого мешканця ріки, тернополяни навіть вишикуються у чергу.

Раки ми подаємо людям з вареною кукурудзою. А порція цього смаколика коштує 110 гривень. Це – близько 200 грамів, або 4-5 раків. Учора ми продали 10 кг. варених тваринок, а сьогодні на продаж їх пішло більше. Люди охоче підходять до нас, купують порцію і часто підходять знову за іншою, адже кажуть: «Смачно!». Як тільки сідає сонечко, в нас клієнтів чимало, — розповіла продавчиня Анна Олексюк.

IMG_2305.JPG

Доволі популярною стравою на заході є і мідії та устриці, проте ціни на такий делікатес дещо відлякують відвідувачів. Наприклад, за одну мідію потрібно заплатити понад 70 гривень, а жива устриця коштує 69 гривень.

— Ми продаємо два види устриць – живі та запечені. До них ми даємо вино. Перед тим, як подати живу устрицю, ми відкриваємо її, приправляємо лимоном та вином і тоді страву можна споживати. Запечена устриця подається з сиром «Рокфор», пармезаном та вершковим соусом. А запікається делікатес у духовці 4 хвилини, — розповіла учасниця фестиваль від локації «Файна Мушля» пані Катерина.

IMG_2315.JPG

Варто зазначити, що найдешевшими серед нестандартних ласощів є равлики. Наприклад, бургунський равлик з сирною начинкою обійдеться гостеві лише у 15 гривень.

 IMG_2296.JPGIMG_2300.JPGIMG_2294.JPG

IMG_2307.JPG

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ