Читайте нас в соціальних мережах

Перша леді України Марина Порошенко мандрувала підземною гіпсовою пам’яткою Тернопільщини (фото)

Середа, 20 червня 2018 20:17
На Тернопільщину з робочим візитом приїхала дружина президента України Марина Порошенко, яка разом із маленькими учасниками програми «Телевітамінки» пізнавала підземний світ  геологічної пам'ятки природи загальнодержавного значення – печери Кришталевої, що розташована в селі Кривче.

Печеру пані Марина відвідала після візиту до оновленої дзеркальної зали й підписання Меморандуму у Вишнівецькому палаці та після поїздки до ОТГ у Великих Гаях.

Біля входу до гіпсового дива природи працівники відділу культури, туризму й релігії Борщівської райдержадміністрації, учасники програми «Телевітамінки» Радим Макогін та Аня Білорус спільно з авторкою програми Оленою Мудрою підготували для дружини очільника держави етнографічну експозицію. Цього дня Марина Порошенко також почула від мешканців краю немало привітань, якими діти та дорослі зустріли першу леді.

Коли Аня Білорус побачила Марину Анатоліївну, дівчинка з радісною усмішкою підбігла до гості й вони щиро обнялися, наше близькі родичі. Потім до дружини Петра Порошенка підбіг Радим Макогін, який висловив пані Марині радісні емоції від того, що вона завітала до них в область. Власне Марина Порошенко і відвідала печеру Кришталеву за запрошенням нашого телевітамінчика Радима, яке той попередньо озвучив під час зустрічі з юними журналістами в Києві у грудні минулого року. Аби першій леді було зручно пересуватися в неповторній гіпсовій заглибині, пані Марина перевзулася у кросівки. Перед входом дітки розповіли гості невеличку інформацію про саму печеру, а коли усі зайшли досередини, то вже говорили на більш загальні теми. Чудовим концертом під кам'яним сводом привітали першу леді музиканти ансамблю скрипалів "Гармонія" Борщівської школи мистецтв, — розповіла Олена Мудра.

Пані Олена додала, що після екскурсії Кришталевою, яку провела екскурсоводка Надія Семенюк, гості частувалися пресмачними пампушками з вишнями і маком та узваром.

На завершення зустрічі з першою леді Радим та Аня подарували Марині Порошенко альбоми з краєвидами Дністровського каньйону, лист президенту України Петру Олексійовичу Порошенко з запрошенням відвідати сплав Дністром. Діти дручили гості й садженець горіху та натякнули, що приїдуть до пані Марини поласувати горіхами. А начальниця відділу культури, туризму і релігії Борщівської райдержадміністрації Уляна Пасічник запросила дружину президента на Всеукраїнський фестиваль борщівської вишиванки та на згадку подарувала книгу Людмили та Олексія Покусінських «Борщівська вишиванка».

Фото – Олени Мудрої 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар