Читайте нас в соціальних мережах

У райцентрі на Тернопільщині можуть скасувати урочистий парад випускників: батьки та діти в шоці

Середа, 20 червня 2018 14:09
23 червня у Бучачі на Тернопільщині планували провести традиційне загальноміське свято «Випускник—2018». Чому планували? А тому що, виявляється, його може і не бути.

Принаймні про це місцевим журналістам повідомили батьки випускників, які були шоковані звісткою. За їхніми словами, так вирішила місцева влада. Чи правда це з’ясовували кореспонденти інтернет-видання "Бучацький інформаційний портал". Отож, за офіційною інформацією, яку вдалося отримати від представників районної влади, справді, традиційної урочистої церемонії не буде.

«На таке, мовляв, погодилися три школи: 1- ша, ліцей і колегіум. Останніх можна зрозуміти, бо практично всі їхні випускники – діти з інших областей, а урочиста частина, яка б мала розпочатися після п’ятнадцятої години, створить певні незручності. Що ж до ліцею, то їхнім дітям нібито далеко добиратися до центру, тому вони відмовилися. А от яку мету переслідує 1-ша школа – для нас поки що загадка. За інформацією влади, це все рішення батьків випускників і відділ освіти на це впливу немає. Але, як вдалося дізнатися, сценарій готується і надія на проведення заходу ще жевріє.

Отже, залишається 3 школи, які спершу згодилися на участь в офіційній частині. Але з’явилася інша проблема – на батьків «скинули» всю організацію. Тобто звук, текст, оформлення, ведучих – усе потрібно робити самим. Зважаючи на нові обставини, прихильники проведення заходу втратили впевненість», — пише видання.

Натомість батьки, як і випускники, категорично проти такої ініціативи. Вони хочуть проведення урочистостей, от тільки їхньої думки ніхто не запитував. Діти в розпачі, адже готувалися до свята мало не від першого вересня і тут таке.

Відомо також, що декілька днів тому з’явилася інформація, мовляв, у відділі освіти вже четвертий рік лежить лист, у якому йдеться про те, щоб відійти від цієї традиції. Але чому його не взяли до уваги одразу ж? Поки ж дискусії щодо цього питання тривають, керівники району омивають руки та чомусь не поспішають братися за організацію такої важливої для міста події, якої так чекають бучацькі випускники 2018-го року.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар