Читайте нас в соціальних мережах

«Нехай у вас ніколи не панує тиша», — в оновленій тернопільській бібліотеці прозвучали десятки привітань (фоторепортаж)

Понеділок, 18 червня 2018 17:58
Комфортні місця для відвідувачів, зони відпочинку, сучасний інтернет-центр, вільний доступ до «вайфаю» та літератури й не тільки цими можливостями можуть скористатися відвідувачі в оновленому інформаційному просторі Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи.

Приміщення центральної бібліотеки нині приємно "здивує" тернополян красою та новизною, яка панує чи в кожному куточку модерного простору Бібліотека «Тернопіль-центр».

Як розповіла директорка Світлана Козелко, відтепер видозмінені зали книгозбірні ще охочіше відкривають свої двері для творчих зустрічей, презентацій, флеш-мобів, авторських читань, мистецьких виставок, майстер-класів та інших заходів.

Той, хто прийшов до нас уперше, може подумати: «А в чому ж тут відбулося оновлення? Пофарбували стіни, додали чогось нового і не більше». Насправді ми, як працівники бібліотеки, нині добре бачимо ті докорінні зміни, які були зроблені завдяки спільним старанням. Коли я вперше прийшла на роботу до цього закладу, то в мене склалося враження, ніби я потрапила у шкільний комп’ютерний зал. Наша бібліотека мала тоді інший логотип, який ми також видозмінили. В цьому примітивному просторі я почувалася некомфортно. Тоді я зрозуміла, що якщо не змінити інтер’єр книгозбірні, то сюди не приходитимуть читачі. Навіть наш дизайнер Михайло Жирівський сказав, що до бібліотеки ніхто ніколи не прийде. Саме цей хлопчина, спільно з командою, допомогли мені перевтілити інтер’єр закладу. Брат Михайла, Володимир, який також є дизайнером, розробив цікавий проект майбутніх залів. Малюнки виглядали напрочуд дивовижно, лише ми не мали фінансових ресурсів задля того, аби втілити цей задум у життя. Тоді ми розробили інший дизайн інтер’єру, завдяки якому таки вклалися в бюджет, — розповіла пані Світлана.

IMG_1810.JPG

Директорка підмітила, що коли вона в юності була читачкою книгозбірень, її завжди бентежило і дратувало те, що бібліотекарі не дозволяли відвідувачам самостійно обирати собі книгу. Світлана Козелко наголосила, що в оновленому просторі все облаштовано по іншому – читачі можуть самостійно підходити до будь-якої полиці та обрати собі книгу без бібліотекарки. На думку жінки, нова система лише допоможе примножити та зблизити читачів із закладом.

Варто зазначити, що на урочисте відкриття модерного простору Бібліотека «Тернопіль-центр», яке відбулося 18 червня, завітало чимало дирекції з інших книгозбірень міста. Цього дня з уст гостей пролунало немало щирих вітань з приводу нового відкриття та в адресу пані Світлани. Як наголошували візитери, без старань директорки не вдалося би досягти таких значних змін у книгозбірні.

Нехай пані Світлані завше не бракуватиме натхнення, терпіння та багато сил. Мені теперечки згадалося, що я якось сперечалася, чи має бути шумно в книгозбірні. Мене ще здивувала фраза пана Василя, який зі мною дискутував: «У бібліотеці не повинна бути тиша!» Зараз я розумію, що цей чоловік був правий, адже тиша панує там, де не відбуваються цікаві заходи, де не приходять відвідувачі. Тому я бажаю, аби в оновленій центральній бібліотеці не було тихо, адже тиша – це смерть. Нехай вам ніколи не бракує відвідувачів, — звернулася директорка бібліотеки. ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського» Олена Проців.

IMG_1809.JPG

Варто зазначити, що під час зустрічі за допомогою презентації гості могли подивитися ілюстрації, як книгозбірня виглядала до та після оновлення.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ