Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські першокласники більше не отримуватимуть табелі успішності

Субота, 16 червня 2018 13:25
На тернопільських першокласників чекають нові правила навчання в школі. Про деякі нововведення розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Так, тепер табель успішності не видаватимуть. Натомість, Міносвіти запропонувало ввести «Свідоцтва досягнень». Тож що це таке?

За словами міністра, увесь світ іде шляхом вербального оцінювання молодших школярів. «Нова українська школа» хоче перейняти цей досвід і дати учням молодших класів можливість розкрити потенціал і виявити свої таланти, не сковуючи їх застарілою системою оцінювання.

— У документі «Свідоцтво досягнень» не буде оцінок за 12-бальною системою, однак він буде відображати знання і навички дитини. Тепер вчителі оцінюватимуть, як активно дитина працювала на уроці, чи працювала в команді, чи виявляла інтерес до уроку. Зразок свідоцтва вже з’явився на сайті МОН (https://mon.gov.ua/storage/app/media/news/Новини/2018/05/21/tabel_new.pdf). Тобто головними показниками першокласників будуть їх досягнення з предметів і набуті навички, — каже Лілія Гриневич.

У відомстві заявляють, що нова модель оцінювання, яка з 1 вересня 2018 року буде запроваджена в усіх навчальних закладах, дає можливість оцінити процес навчання, а не результат.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ