Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі ОСББ отримали дозвіл на самостійне встановлення лічильників тепла і води

Четвер, 07 червня 2018 17:53
На Тернопільщині співвласникам багатоквартирних будинків дозволили самостійно встановлювати лічильники тепла та водопостачання. Таке право надав їм уряд.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на своїй сторінці у «Facebook».

Згідно затверджених урядом вимог та механізмів інформування власників будинків про встановлення вузлів комерційного обліку теплової енергії та водопостачання, співвласники повинні бути поінформовані про намір встановлення, вартість лічильника та проектні роботи не менше як за два місяці.

«Та головне, співвласникам надається право самостійно встановлювати прилади обліку і жодного погодження від монопольних компаній для цього не потрібно. Це прискорить процес встановлення засобів обліку, які в подальшому сприятимуть економії споживання енергоресурсів і водопостачання», – написав Зубко.

Інформацію про встановлення лічильника розміщуватимуть на офіційному веб-сайті оператора зовнішніх інженерних мереж. У випадку, якщо оператор не має офіційного веб-сайту, інформація розміщуватиметься на порталі органу місцевого самоврядування та інформаційних дошках у під'їздах будинків.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ