Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі офіційно дозволили купатися на "Циганці"

П'ятниця, 01 червня 2018 12:11
Окрім «Дальнього пляжу» тернополяни тепер офіційно зможуть відпочивати і на «Циганці», для якої місто в цьому році нарешті отримало усі необхідні документи, які дозволяють безпечно відпочивати на водоймі. Старт пляжного сезону має розпочатися вже у червні, втім остаточної дати поки не називають.

Між тим, зараз пляж «Циганка» активно готують до відкриття купального сезону. Фахівці ретельно обстежили дно акваторії, вилучили звідти небезпечні предмети (пляшки, каміння, сміття тощо) та обгородили місця для купання буйками. Запливати за них не те що не рекомендовано, а заборонено, адже, за словами водолазів, за обгородженою територію є різкі вирви — у 4, 7 і, навіть, 15 метрів. До буйок глибина сягає 1,80 метра і є безпечною для купання.

Наразі на «Циганці» проводять роботи для забезпечення комфортного та безпечного відпочинку відпочивальників. Протяжністю пляж буде близько 300 метрів. Відстань від берега у різних місцях —15-30 метрів.

Окрім того, шукають і кандидатів на посаду рятувальників пляжу. Це мають бути сертифіковані фахівці. Для них на пляжі вже встановили рятувальний пост. З вишки вони мають слідкувати за ситуацією на воді і, в разі необхідності, надати кваліфіковану допомогу.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ