Читайте нас в соціальних мережах

Тернополяни хочуть ще одного парку в місті

Понеділок, 28 травня 2018 13:34
Громада Тернополя доволі швидко зібрала достатню кількість підписів за електронну петицію, у якій пропонують облаштувати в місті ще одну паркову зону. І, здається, влада обласного центру не проти.

Нагадаємо, що збір підписів за ініціативу Максима Дігая розпочався 17 квітня. 300 голосів назбиралось швидше закінчення терміну. Йдеться про створення парку в межах дачних ділянок на вул. Київська – Тарнавського.

«Забудовники намагаються викупити ці дачні ділянки для масштабного будівництва багатоповерхівок. В цій частині міста й так немає нормальної паркової/рекреаційної зони, а з розбудовою, яка ведеться в мікрорайоні "Північний" тисячам людей не буде де відпочивати. Батьки з дітьми змушені їхати громадським транспортом до найближчого парку. Повторно пропоную міській владі розробити механізми для викупу у власників їх ділянок за адекватною ціною і зробити в найбільш густонаселеному («Аляска», частина БАМу, «Північний») районі парк для людей», — йдеться в тексі петиції.

22 травня мерія Тернополя надала відповідь, у якій заявила про підтримку такої ідеї.

«Ваша петиція щодо створення паркового зони на вул. Київській за рахунок території садівничих ділянок підтримана. Для реалізації ідеї створення паркової зони станом на даний час за дорученням міського голови розпочали вивчення, та збір необхідних матеріалів для замовлення розробки проектно-кошторисної документації на парк», — пише заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вікторія Остапчук.

Тож, цілком ймовірно, що в скорім часі ми матимемо ще одну паркову зону для відпочинку дорослих та дітей у Тернополі. Будемо сподіватися, що так воно і станеться.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ