Читайте нас в соціальних мережах

Роми, які жили під Тернополем, після нападу на їхнє поселення покинули табір та поїхали геть

Неділя, 27 травня 2018 16:43
Мешканці смт. Велика Березовиця що під Тернополем, радіють з того, що їхній ліс, де раніше таборували роми, нарешті став безпечним. Після нападу невідомих молодиків, «кочівники» залишили облюбоване місце і подались у невідомому напрямку.

Про це розповідають тамтешні мешканці. Люди нарікають, що навіть ходити в ліс боялися через циган, що там таборували. На конфлікти з місцевими жителями ті не йшли, але люди все одно недолюблювали непроханих сусідів.

Сьогодні місце, де 22-го травня стався неприємний інцидент (у поліцію заявили про стрілянину, побиття та підпал наметів), більше схоже на звалище — довкола обгорілі каркаси, рештки одягу та чорні від вогню речі побуту, дитячі іграшки та залишки сміття. Жителі Великої Березовиці кажуть, що днями бачили чимало ромів на автобусних зупинках, які масово виїжджали звідси. Куди вони подалися невідомо, але очевидно одне — нападники добряче налякали представників цієї національності.

Тим часом правоохоронці допитують осіб, яких виявили неподалік місця злочину того вечора. Ситуацією також зацікавився голова Національної поліції України Сергій Князев, який доручив місцевим правоохоронцям негайно розслідувати справу з явним «присмаком» дискримінації та національної нетерпимості.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ