Читайте нас в соціальних мережах

Більше 10 000 призовників на Тернопільщині ухиляються від служби в армії

Понеділок, 21 травня 2018 18:16
В області за період весняного призову до призовних дільниць не прийшло 10 775 осіб, при цьому не з’являються за повісткою навіть ті особи, які звільняються від строкової військової служби.

За словами представників Тернопільського обласного військового комісаріату, кількість осіб, які прийшли на призовні дільниці становить близько однієї третьої частини від тих, які мають служити.

— Відповідно до указу Президента України про  проведення набору на строкову військову службу,штаб Оперативного командування «Захід» має завдання подати на службу 420 осіб. Поки що відправлено до війська 350 людей, а на поточному тижні маємо відіслати ще 70 людей. На жаль, явка на призовні дільниці районів зараз дуже низька. Виклику підлягає 20 427 осіб, а прибуло лише 15 700, не з’явилося 10 775 осіб, що складає близько 69%. Працівниками військкоматів, спільно з національною поліцією, сільськими, селищними, міськими радами проводиться розшук призовників та вручення їм повісток. Саме завдяки цим діям нам вдалося досягнути того, що немало чоловіків таки прийшли на призовні пункти, а не сховалися, — розповів військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату полковник Леонід Нечипорук.

Пан Леонід наголосив, що на сьогоднішній день у правоохоронні структури надходить чимало скарг від батьків, які обурюються, що їхніх синів забирають до армії. Начальник укотре зазначив, що отримання повістки не означає, що людям доведеться служити в зоні бойових дій. Відповідно до законодавства, чоловіки, призвані в армію у 2018 році, не допускатимуться на лінію фронту. Хіба що вони самі цього захочуть.

Ще раз розповів про те, як проходить інформування хлопців та чоловіків про строкову військову службу, начальник відділу комплектування та призову – заступник військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату підполковник Петро Сирко.

— Призовники, які отримали повістку, повинні не пізніше зазначеного терміну прийти до місцевих військкоматів. В тому випадку, якщо за певних обставин призовник не отримав повістки, або він був сповіщений відповідно до статті №16 закону України, він зобов’язаний у 10-денний термін з’явитися на засідання призовної комісії. Поважними причинами неприбуття призовників до призовних дільниць у строк, установлений військовим комісаріатом, які підтверджені відповідними документами, визнаються: перешкода стихійного характеру, хвороба призовника або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у зазначені пункт і строк; смерть його близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини, наголосив Петро Сирко.

Підполковник наголосив, що на сьогоднішній день хлопці та чоловіки настільки бояться проходити строкову військову службу, що, після отримання повістки, до районних призовних комісій не приходять навіть ті, які мають право на відстрочку.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ