Читайте нас в соціальних мережах

До ТНЕУ з’їхались активні представники вищої освіти зі всієї України (фоторепортаж)

Неділя, 20 травня 2018 10:52
У Тернопільському економічному університеті сьогодні, 18 травня, відбулось урочисте відкриття ХІІІ Генеральної асамблеї студентів України.
Учасниками зібрання стали активні представники закладів вищої освіти з усієї України, які  упродовж двох днів дискутуватимуть щодо питань реформ освітньої сфери, ролі студентів у рамках Болонського процесу, взаємовідношення освіти та бізнесу, системи акредитації університетів у США.
Окрім очільників краю, освітян та духовенства, на урочисте відкриття ХІІІ Генеральної асамблеї завітав і Перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець.
– Коли у 2016 році Українська асоціація студентів почала новий етап своєї діяльності, ми просили створити всеукраїнську організацію, яка справді була б репрезентативною та представляла все студенство України. Асоціація студентів є членом Європейського союзу студентів і представляє українське студенство в Європі. Саме така організація має право делегувати своїх представників до таких орагнів влади як, наприклад, Національне агентство забезпечення якості освіти. Це має бути потужний представницький орган, який буде впливати на всі процеси, що відбуваються у вищій освіті. Мені здається, сьогодні я можу констатувати, що це відбулось. Ми маємо потужну організацію, яка справді об’єднує студенство України. Відкриття Генеральної асамблеї студентів –  важлива подія, яка водночас покладає на всіх нас велику відповідальність. Реформи роблять не уряди, не президенти, не міністри, а – громадяни. Реформи починаються із нас та з освіти, адже тільки висококваліфіковані фахівців зможуть підняти економіку держави, – зазначив Володимир Ковтунець.
– Ви – сильні. Ви – лідери. Саме ви є цвітом української нації. Живіть гармонійно. Ви представляєте всю нашу велику державу. Згадуються слова Любомира Гузара: «Коли ти крокуєш по житті, назустріч тобі йдуть люди. Усі вони чимось відрізняються, але бути іншим то що гріх?». Ми всі різні. В тому і наша велич. Саме наше різноманіття дає можливість знаходити компроміси для об’єднання, яке базується на повазі до ближнього, – звернувся до студентів ректор Тернопільського національного економічного університету Андрій Крисоватий та додав: – Студенти ніколи не повинні бути об’єктом діяльності вищої школи. Ви повинні бути суб’єктами. Саме студенти мають впливати на процеси, які регулюють діяльність вищої школи, започатковувати нові реформи, приймати активну участь у формуванні навчальних планів та створенні матеріальної бази. Також ви маєте гармонійно поєднувати навчання і проживання, бути господарями у студентських гуртожитках. Ми даємо вам такі можливості, але разом із тим ви повинні брати на себе велику відповідальність.
ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ