Читайте нас в соціальних мережах

Дитсадок в багатодітному селі Тернопільщини переповнений малечею, а на реконструкцію додаткового приміщення не виділяють кошти

Вівторок, 15 травня 2018 13:51
Попри обіцянки представників Тернопільської обласної держадміністрації до кінця цього року відкрити новий садочок у селі Стінка Бучацького району, ремонти у приміщенні, відведеному під дитячий дошкільний навчальний заклад, зупинилися через припинення дії тендеру на виконання робіт.

З вересня 2017 року кошти на реконструювання приміщення надходили з місцевого бюджету та Державного фонду регіонального розвитку відповідно до наперед визначених у документації тендеру умов.

Мешканці Стінки обурені таким зволіканням з відкриттям оновленого садка, адже існуюче приміщення дошкільного закладу недостатньо обладнане всім необхідним для належного утримання діток.

Проблема в селі полягає насамперед у браку місця для дітей, оскільки під дитсадок відведене дуже маленьке приміщення. Заклад відвідує 68 маленьких місцевих мешканців, проте садок не обладнаний ні ігровими кімнатами, ні спальнями, а харчуватися малечі доводиться у шкільній їдальні. Аби створити нові можливості в місцевому садочку, там з вересня минулого року розпочали роботи з реконструкції закладу, які робітничі так і не завершили. З початку 2018 року ніхто з місцевих та обласних посадовців не повідомляв, коли знову розпочнуться відновлювальні роботи,розповіла завідувачка дитсадка Людмила Федорів.

Аби привернути увагу обласної влади до питання створення комфортних умов перебування діток в дошкільному закладі села 8 травня декілька десятків жителів Стінки влаштували короткотривалу акцію протесту біля ТОДА. Попри вимоги селян розглянути проблему з дитсадком на обласному рівні під час мирної акції чи того ж дня на зборах біля Стінківської сільської ради, людям так і не вдалося долучити посадовців до обговорення наболілої проблеми садочка.

На переконання жителів села, що зроблені минулоріч роботи не відповідають записам у проектно-кошторисній документації ДНЗ в селі Стінка, лише відповідальний за реконструкцію закладу інженер Павло Яструбський взявся пояснити мешканцям, що план з ремонту приміщення садка робітники навіть перевиконали. Саме тому, за словами інженера, в документах серйозних неузгоджень не має бути допущено, адже працівникам вдалося зробити навіть більше, аніж попередньо передбачалося.

На жаль, я не відповідаю за те, чому в Стінці припинили доводити до ладу призначений під дитсадок заклад, хоча всі залучені до реконструювання люди совісно виконували свої завдання. Ми не можемо проводити жодні роботи без належної оплати виконаної праці. Мені також потрібно детальніше вивчити кошторисну документацію садка, проте для цього треба з’ясувати окремі питання з іншими відповідальними за кошторис особами,повідомив Павло Яструбський.

Пан Павло заявив, що, ймовірніше за все, реконструювання дитсадка розпочнеться тоді, коли з знову надійдуть кошти для фінансування ремонтних робіт за рахунок впровадження нового тендеру. Наразі не повідомляють терміни початку проведення робіт, адже поки що нікому не відомо, хто ж виграє конкурс на виконання робіт в дитсадку.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ