Читайте нас в соціальних мережах

Помер відомий український генерал – уродженець Тернопільщини

Неділя, 13 травня 2018 09:39
У п’ятницю, 11 травня, помер один із творців військової розвідки України, уродженець Тернопільщини генерал-майор Анатолій Магаляс.

«Неочікувано та назавжди, на 74-му році життя, покинув нас генерал-майор Магаляс Анатолій Юхимович. Пішла на перехрестя інших світів людина, яка була історією воєнної розвідки незалежної України 90-х років. Яка будувала цю розвідку з самих перших її кроків», - йдеться в повідомленні на сторінці Фейсбук Всеукраїнського громадського об'єднання "Об'єднання ветеранів розвідки України".

Анатолій Магаляс народився 30 березня 1945 року на Тернопільщині. У 1968 році закінчив Київське вище загальновійськове командне училище та розвідувальну академію в Москві, все життя присвятив розвідці і на початку незалежності приклав значні зусилля для створення агентурної компоненти воєнної розвідки України.

«Анатолій Магаляс один з небагатьох очільників, ім'я якого було відоме переважній більшості старих розвідників», - згадують його побратими.

Разом із Олександром Скіпальським він створював військову розвідку України. Після звільнення, займався громадською роботою, працював в керівництві Об‘єднання ветеранів розвідки.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ