Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський суд не дозволив "батьку" фінансової піраміди "Хелікс" зняти електронний браслет

Вівторок, 01 травня 2018 12:30
У Тернопільському міськрайонному суді відбулося засідання з приводу клопотання прокуратури щодо хмельницького афериста, засновника фінансової піраміди «Хелікс» Дмитра Нагути. Нагадаємо, що його, разом з двома тернопільськими поплічниками обґрунтовано підозрюють у присвоєнні майже 100 мільйонів гривень громадян України, Туркменістану, Казахстану тощо.

Відповідно до тексту ухвали, що оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень, 5 квітня досудове розслідування кримінального провадження було відновлено у зв’язку з потребою у проведені слідчих дій та строк закінчується 14 травня. Прокуратура просила до цієї дати продовжити міру запобіжного заходу щодо «батька» «Хеліксу».

Суд клопотання задовільнив, що означає одне — дмитро Нагута і далі буде в електронному браслеті, не зможе без дозволу слідчого, прокурора чи суду покидати межі Києва, де він мешкає, а його паспорт для виїзду закордон і надалі зберігатиметься в органах досудового розслідування. В ухвалі йдеться про те, що підозрюваному продовжено строк дії покладених на нього попередніми рішеннями до 14 травня.

Довідка: Досудовим розслідуванням встановлено, що TOB «ХЕЛІКС КЕПІТАЛ УКРАЇНА» в особі Нагути та його спільників, яке має ознаки фінансової піраміди, починаючи з 2014 року здійснювали свою діяльність на території Тернопільської області та інших областях України по залученню грошових коштів від фізичних осіб, обіцяючи останнім отримання надприбутків, оскільки грошові кошти в подальшому наче інвестуються в групу іноземних інвестиційних компаній «Неlіх», хоча вказане товариство не набуло статусу фінансової установи, що не дозволяло здійснювати інвестиційну діяльність на території України, і таким чином отримані шляхом обману кошти в особливо великих розмірах від фізичних осіб незаконно ними привласнювалися та легалізовувалися.

Набувши ознаки фінансової піраміди, «Хелікс» в особі тих же аферистів, залучали в діяльність вказаного товариства шляхом обману грошові кошти громадян України, обіцяючи їм виплати у вигляді дивідендів, однак не укладали із фізичними особами фінансових договорів, діяли без передбачених законом дозволів, не отримували ніяких реальних прибутків, що не дозволяло виплачувати відсотки по коштам, які виступали як інвестиції в товариство, незаконно заволодівали грошовими коштами вкладників, які у подальшому витрачали на власні потреби.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ