Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянам заборонили відмовлятися від ID-карт

Вівторок, 10 квітня 2018 17:33
Хочуть чи не хочуть, а отримувати новий паспорт у форматі ID-карток жителям Тернопільщини таки доведеться. Так вирішили у Касаційному адміністративному суді Верховного Суду.

Там нещодавно оголосили про заборону громадянам відмовлятися від отримання ID-карток посвідчення особи на тлі релігійних переконань.

Відомо, що 30 листопада 2017 року до суду подала позов жителька Коростеня Житомирської області Наталія Дігтяр. Вона просила зобов'язати Державну міграційну службу оформити їй не ID-картку, а документ у формі паспортної книжечки. Звернення обґрунтовано тим, що жінка через свої релігійні вірування та переконання заперечує, щоб паспорт громадянина України їй робили у формі картки з безконтактним електронним носієм, що містить її персональні дані.

15 лютого Верховний Суд відкрив провадження по цій зразковій справі, так як отримав відповідне подання Житомирського окружного адмінсуду про законність відмови громадян від ID-карток.

Після слухання справи, "Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду відмовив у задоволенні позову". Таким чином, рішення Верховного Суду у цій справі є обов'язковим і підлягає виконанню у всіх аналогічних судових спорах.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ