Читайте нас в соціальних мережах

Великодній ярмарок у Тернополі не оминають дорослі й діти, але є й противники святкових торгівель (фоторепортаж)

Вівторок, 10 квітня 2018 14:03
В період Великодніх свят головна площа Тернополя перетворилася на гамірну та яскраву великодню вуличку, яка користується популярністю у жителів та гостей міста як зранку, так і ввечері.

На Великодньому ярмарку, який у Файному місті організували вперше, можна придбати сувеніри з натуральних матеріалів, прикраси та аксесуари ручної роботи, вишитий одяг, мед, домашні різновиди сирів, продукти бджільництва, гаварецьку кераміку, солодощі, карпатські чаї, м’ясні делікатеси і звичайно ж, головні атрибути Воскресіння Христового – писанки. А продають свої вироби та смаколики у 36-ти стилізованих дерев’яних будиночках українські умільці, господарки та місцеві підприємці.

Частими відвідувачами локацій з яскравими сувенірами та іграшками є діти, яких завше можна побачити біля цих торгових точок. А прилавки з виробами бджільництва, смаколиками чи кухонним приладдям охоче розглядають як чоловіки, так і жінки.

— Завітала на ярмарку, аби придбати трішки прополісу, та не стрималася й купила смачнючий медовичок. Дуже приваблюють локації з маленькими іграшками-прикрасами з тканини, які в рядок розташувалися на стіні торговельного будиночка. Та на сьогодні я обмежу свої покупки лише продуктами з меду, адже не люблю на марне витрачати гроші. Такі ярмарки потрібні, бо тут можна придбати чимало корисних речей, хоча й ціни кусаються,розповіла 32-річна відвідувачка ярмарку пані Оксана.

Попри те, що перший Великодній ярмарок у Тернополі встиг здобути чималу популярність серед населення, є й люди, які негативно відносяться до подібних святкувань.

Вважаю, що основна мета подібних вуличних ярмарків – дати можливість торгівцям добре заробити. До того ж, у наші часи різноманіття виробів, які представлені в дерев’яних будиночках, можна знайти у крамницях міста. Якщо людям потрібен певний товар, нехай з натуральної сировини, вони можуть в будь-який час щось придбати в магазині. А проходячи повз ярмарок, ти не застрахований від того, щоб не стриматися й не витратити дурно гроші на насправді непотрібну річ, поділився інший відвідувач торговельних локацій 56-річний пан Владислав.

Спростував окремі негативні відгуки тернополян щодо ярмарку та поділився своєю думкою про переваги торговельного дійства заступник міського голови Леонід Бицюра.

Деякі товари, наприклад ці ж алкогольні напої, за якістю відрізняються від тих, які люди могли би придбати в магазинах. Вони, на відміну від типових марок, створені за давніми народними рецептами. Добре, що в людей є можливість придбати різноманітний товар від умільців, який сприяє збереженню давнього ремесла – частинки української культури, — розповів Леонід Бицюра.

Леонід Олексійович наголосив, що у свята прийнятною та хорошою річчю є те, що вулиці Тернополя оживають наповнюються людом та святковим настроєм.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ