Читайте нас в соціальних мережах

"Контейнери добра" - вже у Тернополі

П'ятниця, 30 березня 2018 14:16
Одягом, іграшками, взуттям та книжками зможуть поділитися тернополяни із малозабезпеченими жителями міста. Для цього у різних мікрорайонах Тернополя встановлять спеціальні контейнери. Таку ініціативу було підтримано в рамках «Громадського бюджету».

Відтак, контейнери вже закуплено та передано в Тернопіль. Всього їх буде п’ять. Поки що.

Ініціатива, що носить благодійний та благородний характер належить Віктору Гуньці. Саме він запропонував облаштувати в обласному центрі спеціальні місця, де кожен зможе поділитися своїми речами із тими, хто цього дійсно потребує. Сортуватимуть зібраний одяг, взуття, іграшки та книги волонтери благодійного фонду «Фонд добрих людей». Якщо ініціатива набере більших масштабів, до роботи з цим долучатимуть також меценатів, органи місцевого самоврядування та небайдужих людей.

І хоч для Тернополя цей проект новий і представляє собою поки лише хорошу ідею, те, що це працює на практиці вже продемонстрували у Львові, Ужгороді, Луцьку, Івано-Франківську та Вінниці. Поки ж волонтери визначаються із тим, де саме встановлюватимуть такі контейнери. Відомо, що як мінімум один з них облаштують на вул. Острозького, 32, де вжне декілька років діє пункт прийому речей для малозабезпечених.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ