Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині водійське посвідчення можна отримати, заплативши 5000 гривень

Понеділок, 26 березня 2018 19:23
На Тернопільщині шахраї пропонують купити водійські права без складання тестів і водіння за 5 тис. грн. Втім, було б несправедливо сказати, що отримати такий документ можна за цією схемою лише в нас — таку ж суму заплатять за аналогічну «послугу» і львів’яни, і харків’яни.

І це при тому, що вже півроку українці здають на права за новими полегшеними правилами.

Сьогодні, щоб отримати водійське посвідчення, необхідно 2 місяці провчитися в автошколі. Також пройти медкомісію і здати два іспити в сервісному центрі МВС. Перший - це тест на знання правил дорожнього руху - 20 хвилин і 20 оновлених питань.

На етапі перевірки навичок водіння екзаменатор фіксує помилки, які допускає майбутній водій. Якщо їх більше трьох - доведеться йти на перездачу.

Щоправда, стара схема - заплатив і отримав права, працює досі. Щоб отримати права без іспитів, потрібно заплатити 5 тис. грн. Якщо зовсім не хочеться витрачати свій час, додатково доведеться сплатити 300 грн. за медичну страховку. Таким чином, отримати права можна через два місяці. Однак є можливість отримати посвідчення раніше. Тоді воно буде не зареєстроване і при втраті доведеться здавати іспити знову.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ