Читайте нас в соціальних мережах

Борщівську спортшколу місцева влада не фінансує, аби передати її у приватні руки, - депутат облради

Субота, 24 березня 2018 09:02
У Борщеві вихованці районної ДЮСШ не можуть повноцінно тренуватися через холод приміщеннях.

На захист спортивної школи на Тернопільщині, яка виховала не одне покоління чемпіонів, проте на сьогоднішній день не фінансується з боку місцевої ОТГ, виступив депутат Тернопільської облради від політичної партії «Українське об’єднання патріотів ‒ УКРОП» родом із Борщівщини Андрій Ратушняк.

Борщівська дитячо-юнацька спортивна школа вже тривалий час перебуває у скрутному становищі, адже на її утримання не вистачає коштів через відсутність фінансування з Борщівської ОТГ.  Попри те, що спортшкола частково утримується завдяки коштам сусідніх ОТГ, грошей недостатньо для повноцінного функціонування приміщення. Заклад майже не опалюється, а батьки змушені за власні гроші відправляти дітей на змагання.

На думку укропівця Андрія Ратушняка, школа повинна фінансуватися повноцінно, адже в закладі займається більше трьохсот учнів, 144 з яких – мешканці Борщівської об’єднаної територіальної громади.

– Борщівська ДЮСШ – досить перспективна школа. Її вихованці виборюють першості на змаганнях з футзалу, волейболу, вільної боротьби. Ми повинні зберегти цю школу, адже вона забезпечить успішне спортивне майбутнє для Борщівщини. Представники ОТГ не відповідають на звернення та листи з проханнями виділити фінанси на заклад. На мою думку, причиною такого нереагування є те, що заклад хочуть віддати в підпорядкування іншим особам. Мабуть, з’явились люди, які зацікавлені у заволодінні приміщенням спортзакладу і хочуть прибрати його до рук. Ми не допустимо знищення дитячо-юнацької спортивної школи, – наголосив Андрій Ратушняк.

Укропівець також додав, що минулого року спортивний заклад було приведено до належного вигляду: замінили вікна, зробили ремонт душових, провели теплу воду, поміняли плитку, підлогу. За словами Андрія Ратушняка, у школі створені всі умови для того, аби діти повноцінно займалися та розвивали власні спортивні навички.

Коментарі  

0 #1 відчайдушний 26.03.2018, 20:41
Кобилянський Сельський і Ярема три під_ри району
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ