Читайте нас в соціальних мережах

Доки поліція шукає браконьєрів, ліси Тернопільщини продовжують незаконно знищувати

Середа, 28 лютого 2018 15:59
Поліція продовжує шукати причетних до незаконної вирубки лісів на Тернопільщині, збитки від якої оцінили на мільйони гривень.

Попри те, що в окремих районах Тернопільщини було проведено службову перевірку за фактами несанкціонованої вирубки дерев, місцевому керівництву нелегко притягнути до відповідальності браконьєрів.

Зокрема, голова Монастириської райдержадміністрації Степан Бойко заявив, що в районі, де було виявлено незаконно вирубані ділянки, поки що нікого до відповідальності не притягнули.

— За останній період в районі було проведено низку ревізій. Зокрема ми перевіряли підприємця, який мав ліцензію на вирубку лісу. Тільки не факт, що цей чоловік не вивозить вирубаний ліс в нічний період. Звичайно, ми перевіряємо, знімкуємо територію, проте не знаходили винних у вирубці дерев, — повідомив 28 лютого на засіданні колегії ТОДА Степан Бойко.

Натомість начальник ГУ НП у Тернопільській області Олександр Богомол повідомив, що поліція контролює ситуацію та швидко реагує на звернення громадян, які запримітили несанкціоновані знищення лісових насаджень. Головний поліцейський області заявив, що завдяки досконалій системі передачі повідомлень до поліції, правоохоронці швидко відповідають на заявки від громадян, державних органів, приватних структур.

— Ми маємо достатньо людей для того, щоб контролювати дії поліції щодо реагування на будь-які повідомлення. Це стосується і скарг на те, що в Монастириську транспортом вивозиться ліс. Ми реагуємо на ці запити, виїжджаємо в район та, спільно з лісовим господарством, перевіряємо законність вирубки. Низку осіб, які здійснювали несанкціоновану вирубку, ми виявили, тож ці люди будуть відповідати за свою незаконну діяльність. Тільки в області налічуються й вирубки, здійснені невідомими особами, тож ми шукаємо цих порушників, — поділився Олександр Богомол. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ