Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі спортивній школі хочуть присвоїти ім'я добровольця Юрія Горайського

Неділя, 18 лютого 2018 16:37
Вчителі, учні та батьки комунального закладу Тернопільської міської ради “Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа №2” виступили з ініціативою присвоїти закладу ім'я Юрія Горайського. Громадські слухання з цього питання відбудуться 17 квітня о 15 годині в методичному кабінеті вищезгадаї школи, що на вул. Острозького, 16.

До слова, Юрій Горайський народився у селі Біла, неподалік Тернополя, чоловік усе своє дитинство та юнність провів в обласному центрі. Навчався у ТНЕУ, згодом займався бізнесом.  У 2014 році чоловіка обрали на посаду голови Збаразької райдержадміністрації, а навесні 2015 Президент звільнив Юрія Горайського з посади, не зважаючи на протести активістів.

Через тиждень Юрій Горайський пішов добровольцем на Схід України в зону АТО. Під час розвідки на Маріупольському напрямку передовий дозор “морських котиків”, у якому був Юрій Горайський, вийшов на висоту в районі міста Докучаєвська, де наштовхнувся на диверсійно-розвідувальну групу противника. Чоловік отримав смертельні поранення і 4 березня 2016 року помер.

Похований 7 березня на міському цвинтарі поруч із Героєм Небесної сотні Устимом Голоднюком. У Юрія залишилася дружина та дві дочки.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар