Читайте нас в соціальних мережах

«У пса з рота йшла піна, він наклав під себе й мучився… », — на Тернопільщині по-звірячому обійшлися з собаками

П'ятниця, 16 лютого 2018 17:04
В садовому товаристві «Тернопільське» невідомі особи отруїли двох собак. Тварини довго мучилися, а один із псів помер.

До громадської організації «Ноїв ковчег» звернулися мешканці Тернопільщини, які повідомили, що в їхньому районі двоє псів помирають у муках. Однією із свідків того, як мучиться її власна собака, стала жителька садового товариства «Тернопільське» Галина Фрондзей.

— Одна із собак, яку отруїли невідомі, перебувала в нас на утриманні, а іншу – безпритульну ми час від часу підгодовували. В той час, як тварини ходили по вулиці, хтось пригостив їх отруєною їжею. Собаки це з’їли, їм стало погано і вони прийшли помирати додому. Кілька днів тому через вікно я побачила пса, який у снігу лежав під брамою. Коли я вийшла на вулицю, аби дізнатися, що трапилося, то побачила наступне: в собаки з рота йшла піна, він наклав під себе й мучився, поділилася пані Галина.

Галина Михайлівна наголосила, що на їхній вулиці можна було частенько побачити безпритульних собак, які раніше прибилися до людських осель.

— На нашій території бродить багато бездомних собак і влітку, коли настає дачний сезон, люди їх підгодовують. Після того, як багато жителів роз’їжджаються по своїх домівках, собаки навіть можуть вмерти з голоду. Щоб не дати померти тваринам з голоду, ми підгодовували чотирьох собак, а сусід підкормлював трьох, тож близько 7-8 собак бігало в нашому районі. Звичайно, комусь із місцевих мешканців могло не сподобатися товариство псів, тож вони вирішили їх позбутися,зауважила Галина Фрондзей.

Варто зазначити, що з приводу ситуації із отруєнням мешканці садового містечка також написали заяву в поліцію.

Стосовно цього випадку, Голова ГО «Ноїв Ковчег» Аліна Кошельовська зазначила, що отруєння собак у Тернополі та області відбувається не вперше.

— Для того, щоб на Тернопільщині не повторювалися подібні звірства над тваринами, потрібно, аби правоохоронні органи прийняли для цього запобіжні заходи. Виступи з плакатами чи пости в соцмережах представників нашої організації та громадськості не дадуть ефективного результату. Навпаки, число безчинства може зрости, адже люди проаналізують випадки агресії щодо собак, побачать, що особи, які чинили їх, залишилися безкарними,поділилася Аліна Кошельовська.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ