Читайте нас в соціальних мережах

Відомий тернопільський чоловічий квартет підкорятиме шоу «Голос країни» (відео)

П'ятниця, 16 лютого 2018 18:33
Цієї неділі на телеканалі «1+1» — черговий випуск вибору наосліп у вокальному шоу «Голос країни». Серед учасників — знаний тернопільський колектив — чоловічий вокальний квартет «Акорд», якому цьогоріч виповнюється вже 20 років.

— На «Голос» ми прийшли для того, щоб нашу українську пісню донести до мільйонів українців, — розповідають учасники «Акорду».

Чи розвернуть їхні неймовірні голоси крісла вибагливих суддів проекту «Голос країни»? Про це ми дізнаємося вже 18 лютого ввечері.

Щодо вокального квартету, то «Акорд» був створений 1998 року із любителів ансамблевого співу – студентів Тернопільського національного педагогічного університету, які успішно поєднували навчання із пісенною творчістю. За роки існування квартет завоював прихильність та визнання в Україні та в закордонні. У 2004 році здобув статус професійного колективу Тернопільської обласної філармонії.

Квартет «Акорд» сповідує академічну манеру співу, переважно «a capella». Вимогливість у підборі репертуару та його виконання з відчуттям найтонших художніх інтонацій є творчим кредо колективу від студентських літ і понині. У репертуарі квартету близько 200 творів: українські народні пісні та пісні народів світу, музична класика, духовні піснеспіви, зразки сучасної вокальної музики. Здебільшого це вивільнені від виконавських штампів високохудожні твори, які витримали випробування часом.

Квартет – учасник Міжнародного студентського фестивалю у м. Бельфорті (Франція, 2000 р.), фестивалю «Лемківська ватра» у м. Гожуві Великопольському (Польща, 2005 р.), здійснив концертний тур містами Німеччини (2002 р.), брав участь у Днях української культури в Польщі (Жешув, 2005 р., Щецінь, 2011 р.), лауреат міжнародного фестивалю-конкурсу «Я там, де є благословення» (І премія, Тернопіль, 2011 р.), ІІ Міжнародного конкурсу вокальних ансамблів імені Дмитра Бортнянського (І премія, Київ, 2011 р.). Та це далеко не повний перелік творчих досягнень колективу. До мистецьких надбань віднесено і запис 3-х музичних аудіоальбомів.

Теперішній склад колективу: Володимир Футорський – тенор І, Володимир Гапій – тенор ІІ, Ярослав Якимчук – баритон, Андрій Затонський – бас.

У подальших планах квартету «Акорд» опанування нового репертуару, запис нових альбомів, копітка робота над виконавською майстерністю. Немає сумніву, що любов до пісні в поєднанні із щирою безпосередністю виконання стануть запорукою наступних творчих досягнень цього талановитого колективу.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ