Читайте нас в соціальних мережах

«Коли дивилася «Кіборги», сльози котилися з очей, адже згадувала свого сина», — мати загиблого активіста Євромайдану з Тернополя (фото)

Четвер, 15 лютого 2018 18:01
П’ятьох загиблих героїв Євромайдану згадали тернополяни на вечорі пам'яті «Герої навіки, яких забувати не можна», котрий відбувся у стінах Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки.

На захід, приурочений до Дня Героїв Небесної Сотні, завітала тернопільська молодь, а також близькі загиблих хлопців. На пам’ятному вечорі найрідніші люди покійних героїв поділилися з присутніми словами скорботи та спогадами про хлопців.

От нещодавно дивилася в кінотеатрі фільм «Кіборги». Важко було переглядати цю кінострічку… сльози котилися з очей, адже одразу згадувала свого сина. Повертатися у спомини так само важко, як і дивитися цю кінострічку. Хочу, щоб українці завжди пам’ятали хлопців, які загинули та продовжують гинути на Сході України. Щодо сьогоднішнього заходу, мені хочеться побажати всім присутнім здоров’я, щасливої долі, успіхів і, звичайно ж, миру в державі. Нехай наша країна міцніє, розвивається, подібно до європейських держав,  — поділилася Марія Слободян – мати покійного активіста Євромайдану, Героя України Тараса Слободяна.

До присутніх звернулася й завідувачка відділу читального залу Тернопільської ОУНБ Людмила Рюміна, яка зачитала гостям героїчну біографію загиблих Устима Голоднюка та Ігоря Костенка, адже близькі люди хлопців не змогли прийти на вечір пам’яті.

— Маленького Устима ще з дитинства вабила ідея захищати рідну країну, стати військовим. Можливо, причина була закладена в його імені, яке з латинської перекладається як «справедливість». Справді, змалечку хлопчик захоплювався історією України, години проводив у Збаразькому замку. Знайомі ще сміялися, кажучи, що не даремно батьки назвали хлопця на честь українського національного героя Устима Кармелюка. А Устимко на це відказував, що теж стане героєм, — поділилася пані Людмила, додавши. — Устим мріяв одружитися з коханою, з якою зустрічався уже два роки. Його дівчина Марія задує, що хлопець запитував її: «Їхати одразу на Майдан чи чекати, коли там зберуться люди. Кохана відповіла, що потрібно їхати, адже сидіння вдома не дасть результату. Устим поїхав до Києва в листопаді, одразу ж записався до волонтерів, брав активну участь в обороні Майдану.

Пані Людмила наголосила, що зібрані згадки про хлопців вона віднайшла у книгах та на різноманітних інтернет-сайтах. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ