Читайте нас в соціальних мережах

У скільки тернополянам обійдуться млинці на Масляну?

Середа, 14 лютого 2018 18:01
Цьогоріч Масляну в Україні почали святкувати ще 12 лютого. Вона триватиме до 18 лютого включно, після чого розпочнеться Великий піст. Попри те, що це більше російське свято, на Тернопільщині також прижилася традиція випікати у святковий тиждень млинці: звичайні, з солодкими начинками або солоними.

Отож, якщо ви ще не готували їх, то ми допоможемо вам підрахувати у скільки обійдеться Масляна цього року.

За основу для моніторингу цін був узятий традиційний рецепт млинців з наступними інгредієнтами: молоко, масло вершкове, борошно, яйця, цукор, сіль, олія.

Перший інгредієнт, без якого не обійтися під час приготування млинців – яйця. Як свідчать дані з супермаркетів, станом на зараз, мінімальна ціна на яйця становить 25 грн/10 штук (2,50 грн/шт.)

Наступна складова рецепту – пшеничне борошно. Його у великих українських гіпермаркетах можна придбати за ціною від 8 грн/кг.

Вершкове масло з жирністю 72,5% в гіпермаркетах продають за ціною від 32 грн/200 грам, а з жирністю 82,5% - від 36 грн/200 грам.

Молоко з жирністю 2,5% можна придбати за ціною від 16 грн/900 грам. Середня ціна на цей продукт варіюється в діапазоні 17-25 грн/900 грам.

Середня ж вартість цукру складає наразі 12-20 грн/кг, а кухонної солі – 6-10 грн/кг. Ну і, звісно, олія. Найдешевша пляшка літрової упаковки вартуватиме тернополянам щонайменше 28 гривень, а трохи кращої якості -35-38 грн.

Підбиваючи підсумки, можна лише сказати про те, що навіть, здавалось би, така проста страва, потроху стає для нас делікатесом, адже не маючи жодного з перелічених інгредієнтів вдома, у магазині тернополянам доведеться викласти мінімум 130-140 грн. Іце не враховуючи начинки.

Додати коментар