Читайте нас в соціальних мережах

Без матраців, у знищених туалетах та душових - у Тернопільській бригаді військові створили нестерпні умови контрактникам? (відео)

Четвер, 08 лютого 2018 17:37
У Тернопільській окремій артилерійській бригаді військовослужбовці-контрактники скаржаться на умови проживання. У частині це називають - провокацією.

Після повернення із зогни  АТО їх посиляють у непристосовані приміщення з розбитими туалетами та санвузлами. На ліжка не стелять матраци та не видають ковдри. Як можна почути на наданому редакції “Тернополян” відео одним із артилеристів, ситуація з умовами погіршилася з приходом до виконання обов’язків командира Олександра Машковського.

“До мене дзвонять колишні колеги по службі і скаржаться на теперішнього командира, - розповів вже демобілізований військовослужбовець Тернопільської бригади Ігор Даш. – Вони розповідають, що пан Машковський не видає матраци та ковдри. Створює всі умови, аби контрактники, які повернулися із зони АТО у пункт постійної дислокації чи на лікування, не жили у казармах. Їх просто таки змушують знімати собі житло за гроші.”

Варто зауважити, що у показаному на відео корпусі одночасно може жити до сотні солдатів. Щоправда, це лише для рядового складу. Перший поверх будівлі повністю облаштований, але там живуть офіцери бригади.

У бригаді це називають провокацією зі сторони солдатів, які самовільно залишили частину. У кожного з них штрафні стягнення. "Неозброєним оком видно, що казарма необжита!" - зазначив прес-офіцер бригади Юрій Кульпа. Зі слів представників бригади випливає, що у приміщенні ніхто не живе. А відео зняли лише для того, щоб спробувати дискредитувати керівництво частини.

“У нас немає що приховувати. Посадові особи області та міста знають про необхідність відновлення військових об'єктів, про казарму також. Але зважаючи на стан, в якому перебувають там приміщення, було розпорядження відселити особовий склад, що і показано на відео. Ми за відновлення цих приміщень,” додав Юрій Кульпа.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ