Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині свої двері відкрила учням школа, яку зводили довгих 27 років

П'ятниця, 02 лютого 2018 14:49
У селі Горигляди Монастириського району, що на Тернопівльщині, нарешті відкрили новозбудовану школу. Довгобуд почали зводити ще на початку 1990 року і лише зараз, через 27 років, сюди на кінець переїхали усі 180 учнів та педагогічний колектив.

Багатостраждальна Гориглядівська ЗОШ І-ІІ так довго будувалася через відсутність належного фінансування, а також погану організацію процесу зведення будівлі. Зрештою, торік із регіонального фонду державного бюджету було виділено додатково 5 мільйонів гривень на завершення будівництва освітнього закладу. Нова школа має три поверхи, обладнана сучасними пластиковими вікнами та дверима.

Ну а дотепер діти були змушені роками мучитися у іншому приміщенні, яке не відповідало жодним санітарно-гігієнічним вимогам та було визнано аварійним (побудоване у 1932-му році і добудоване у 1956-му). Дев’ять років тому, у 2009 році там обвалилася стеля. Та замість того, аби негайно вирішувати проблему, тут вдалися до вкрай ризикованих методів — у деяких класах встановили спеціальні підпори, які мали б завадити подальшому обвалу стелі, чим щодня наражали на небезпеку школярів. До того ж, заклад був абсолютно непридатний для надання освітніх послуг і лише викликав обурення у тамтешніх жителів, діти яких там навчалися. Окрім відверто «допотопного» стану, у старій школі не було ані їдальні, ані комп’ютерних класів, ані спортзалу, ані майстерні, ані актового залу…Ба, більше, тут було встановлене пічне опалення, а водопостачання та водовідведення і взагалі не було.

Довгі 27 років мешканці села говорили про те, що стара школа — це сором на всю область, а то й країну. На щастя, усе вже минулося — нова школа відчинила свої двері для учнів, які так мріяли навчатися у сучасному, пристосованому для навчання, з усіма належними умовами закладі, яким можна пишатися.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ