Читайте нас в соціальних мережах

У скільки обійдуться тернопільським водіям нові аптечки від МОЗ?

П'ятниця, 26 січня 2018 16:28
Міністерство охорони здоров’я завершує роботу над рекомендаціями щодо переліку необхідних засобів у нових автмобільних аптечках. Тож тернопільким водіям доведеться суттєво оновити їх вміст, як тільки узаконять правила, яких не змінювали з 1998 року.

Теперішні аптечки практично списані під копірку зі стандартних радянських: зеленка або йод, валідол, перекис водню тощо. Між тим, 80 відсотків смертей через ДТП настають від надмірної втрати крові ще до приїзду лікарів. Часто-густо в аптечці нічого кровоспинного нема.

В ідеалі, вважають фахівці, в оновлених аптечках мали б бути сучасні джгути, еластичний бинт, термоковдра. Наразі відомо, що залишать рукавички, ножиці з тупими кінцями, клапан для штучного дихання, пластир. Розмір перев’язувальної косинки збільшать.

У Міністерстві охорони здоров’я ще не визначилися, чи будуть у нових аптечках шини для фіксації кінцівок та кровоспинний бинт.

За попередніми підрахунками, найскромніша оновлена аптечка обійдеться водіям, як мінімум, у 600 гривень. Якщо ж обов’язковим буде кровоспинний бинт, то найсучасніший ізраїльський, до прикладу, вартує не менше 1000 гривень.

FacebookTwitter

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ