Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський сквер Кобзаря директор драмтеатру хоче перетворити у чергове місце розпиття алкоголю

П'ятниця, 26 січня 2018 08:14
У сквері Тараса Шевченка у самісінькому центрі Тернополя хочуть розмістити ще один літній майданчик для розпиття алкоголю.

Профільна комісія облради поки не дала згоду.

Одіозний директор Тернопільського драматичного театру ім. Тараса Шевченка Борис Репка звернувся до постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку Тернопільської обласної ради з проханням відкрити на території скверу Кобзаря літню терасу від закладу «Шерлок і Бекон».

Борис Репка аргументував дану ідею тим, що на території скверу, який розташований ліворуч від драматичного театру, як молодь, так і соціально-незахищені верстви населення часто розпивають алкогольні напої та перетворюють місце відпочинку у «притон».

Однак висунуті аргументи паном Репкою не зовсім зрозумілі, оскільки розміщення тераси від закладу, який має дозвіл на продаж підакцизних товарів, не спасе сквер від розпиття алкоголю, а навпаки перетворить місце, де розташований пам’ятник Кобзарю, у притон.

Зважаючи на це, члени постійної комісії майже в одноголосному порядку в проханні директора драматичного театру відмовили.

Як пояснив новообраний депутат Тернопільської облради від ВО «Свободи», член постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку Василь Чашка, прохання Бориса Репки було відхилене й через інші причини:

- По-перше, «Шерлок і Бекон» розташований навпроти від місця, де хочуть встановити терасу. Тобто офіціантам доведеться переносити їжу через дорогу – через постійно загазовану від вихлопів ділянку. Це як мінімум антисанітарно. По-друге, найближчі дорожні переходи знаходяться на відстані декількох десятків метрів від закладу. Сумніваюсь, що офіціанти будуть переходити через ці пішохідні. Тобто ще одна причина у відмові – небезпека для життя і здоров’я працівників закладу, які перебігатимуть через дорогу. Крім того, це порушення правил дорожнього руху. Більше того, на моє особисте переконання, за декілька метрів знаходиться пам’ятник Тарасу Шевченку і поставити на пропонованому місці терасу – є проявом неповаги до нашої культури та історії зі сторони керівника драматичного театру, - пояснив свободівець.

Василь Чашка також зазначив, замість того, аби ставити терасу, де люди розпиватимуть алкоголь, щоб нібито вберегти сквер, кращим рішенням стане подвоєння патрулю на території даної відпочинкової зони.

Варто зауважити, що «Шерлок і Бекон» повязують з колишнім начальником управління по боротьбі з економічними злочинами Василем Мокрицьким. Подейкують, що за час роботи цей екс-правоохоронець розжився кількома закладами харчування.

Сама з персона директора драмтеатру Бориса Репки завжди мала неоднозначне сприйняття. Ще у 2013 році він розмістив у самому закладі культури базарні лотки. Тоді керманич відбувся доганою.

Також Репка та його підопічні відзначилися у зйомках антиукраїнського фільму «Волинь». Тоді директор дозволив полякам зробити відбір акторів, які потім зіграли негативних героїв у стрічці.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 лариса 26.01.2018, 08:47
Людина з вищою освітою щось повинна мудре і творче запропонувавти, а не ставити ятки де будуть розпивати алкоголь.У сквері Кобзаря ніколи не було притону.Може в театрі розпивають алкоголь що аж одне другого ріжуть як був випадок у 2017р.Схаменіть ся зі своїм бізнесом творчі люди?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ