Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільський мандрівник: «Краще ризикнути захворіти малярією, аніж щоднини страждати від побічних ефектів таблеток»

Вівторок, 23 січня 2018 20:59
Про поїздку до загадкової «неанглійської» Японії та не зовсім "малярійних" Філіппін розповів тернополянам мандрівник із багаторічним стажем Віталій Телесніцький, який 22 січня завітав до книгарні «Є».

За словами пана Віталія, перед подорожжю до Японії та Філіппін чоловік відвідав понад 40 країн на різних континентах світу. Та розпочинав подорожанин мандрівну епопею, як і більшість мандрівників, із ближніх європейських країн, а пізніше – з азійських, зокрема Туреччини.

 Щодо останньої з подорожей до острівної країни Далекого Сходу – Філіппін, тернополян зізнався, що він навіть не робив  жодних щеплень й не пив таблеток, щоб уберегтися від тропічних недуг.

— Читаючи раніше інформацію про Філіппіни, мені не траплялися відомості про те, що в цій країні є висока вірогідність захворіти на такі хвороби, як, наприклад, малярія. Звичайно, в окремих країнах, де я вже побував, є ризик захворіти на малярію. Щодо щеплень від малярії, що вони, на жаль, ще не достатньо оцінені клінічними випробуваннями. Таблетки ж потрібно приймати щоденно за тиждень перед поїздкою та протягом усієї подорожі. До того ж, я ознайомився, що від цих ліків виникає низка побічних ефектів, отже вони є небезпечними для здоров’я людини. Тому я вирішив, що краще ризикнути захворіти на малярію, аніж щоднини страждати від побічних ефектів таблеток, — зауважив Віталій Телесніцький.

Чоловік наголосив, що коли ви збираєтеся вирушити в певну подорож, обов’язково потрібно узгодити питання не тільки зі здоров’ям, але й з документами, мовою, а з особливостями культури можна розібратися безпосередньо на місцевості.

Практично в кожній країні вам згодяться знання англійської мови, адже в багатьох місцях туристові доведеться мати справу з місцевими мешканцями – в хостелах, готелях,  крамницях, інколи навіть станціях. Лише в Японії знання англійської вам може й не знадобитися, адже коли я їхав до «країни сонця, що сходить» там майже ніхто не знав цю мову. До речі, дуже важливо в подорожі завжди мати доступ до інтернету, бо, наприклад, в Японії без мережевого підключення можна просто пропасти (якщо ви, звичайно, непідготовлений турист). В «країні висхідного сонця» навіть не можна придбати звичайної «сім карти». А без перекладача та гугл карти ніяк не обійтися: постійно доводиться перекладати афіші, вуличні знаки, вивіски та інші інформацію на вулицях, — поділився багаторічний мандрівник.

Наостанок пан Віталій зауважив, що подорожі найбільше його приваблюють різноманітністю й навіть разючою відмінністю між окремими країнами, які можуть здивувати, зачарувати не тільки культурою, природою, архітектурою, але й людьми.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ