Читайте нас в соціальних мережах

Тернопіль може залишитись без маршруток?

Понеділок, 22 січня 2018 16:00
Сьогодні управління транспорту міськради проінформувало всіх приватних перевізників Тернополя, що з ними розірвали договори. З 1 лютого вони повинні припинити свою роботу.

Про це сьогодні на брифінгу  заявив міський голова Тернополя Сергій Надал. З 1 лютого в обласному центрі створять нові тимчасові маршрути і укладуть договори лише з деякими приватними перевізниками. Це ті, хто протягом наступних 10-ти днів зможуть забезпечити виконання умов, які були передбачені конкурсом і договором. Основним громадським  транспортом міста будуть тролейбуси.

Причина змін полягає у численних порушеннях перевізниками умов конкурсу і  договорів. Зокрема:

  • Недотримання вимоги щодо оновлення рухомого складу транспортних засобів;
  • Невиконання умови по придбанню низькополих автобусів і забезпечити такими кожен маршрут
  • Недотримання графіку проїзду
  • Ігнорування системи електронного проїзду

Також додав, що для забезпечення проїзду усіх жителів міста, окрім тролейбусів, потрібно й близько 50-ти автобусів. Якщо їх не вистачатиме, деякі графіки й маршрути можливо змінять.

«В нас найбільш проблемними моментами, які не перекриваються тролейбусами є Кутківці, Пронятин, Новий світ. Нам потрібно забезпечити транспорт для того, щоб вивезти пасажирів з цих районів. Все решта ми зможемо перекрити своїм комунальним електричним транспортом.

В такому стані як працюють сьогодні маршрутки, коли вони беруть кошти за це дають невідомо які квитки, не дотримуються ні графіків, ні норм ні будь-чого іншого вони тут працювати не повинні», - зазначив Сергій Надал.

Окрім того міський голова зазначив, що метою змін є створення єдиної комунальної транспортної компанії й відмова від послуг приватних перевізників.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ