Читайте нас в соціальних мережах

У 2018 році понад 30 000 жителів Тернопільщини вирушать на полігони та навчальні центри

Субота, 20 січня 2018 18:17
Для проходження навчальних, перевірочних та спеціальних зборів із Тернопільщини цьогоріч буде призвано близько 13 000 резервістів та 19 000 військовослужбовців.

За словами заступника військового комісара, начальника мобілізаційного відділу ТОВК Олександра Годи, перед проходженням зборів викликані за повісткою люди обов’язково проходять медогляд. Придатні до військової служби резервісти та військовослужбовці вирушать до навчальних центрів для підвищення кваліфікації та до полігонів.

— Резервісти можуть призиватися на навчальні збори щорічно кожних три місяці, а військовозобов’язані – до 5 разів за увесь період перебування в запасі терміном до 2-х місяців. Загальний час перебування на навчальних зборах (включаючи й перевірочні) для військовозобов’язаних не може перевищувати 10 місяців. На перевірочні збори військовозобов’язані можуть призиватися між основними терміном до 15 діб, — повідомив Олександр Года на брифінгу приміщенні Тернопільського обласного військового комісаріату .

Полковник також зазначив, що призвані люди мають низку пільг, найголовнішими з яких є матеріальна компенсація.

При призові на навчальні збори за резервістами та військовозобов’язаними зберігається робоче місце, їм виплачується середній заробіток за період перебування поза домівкою. Окрім цього резервістам за час пробування на навчальних зборах виплачується грошова винагорода. Одягом, військовою формою та харчуванням призовники забезпечуються безкоштовно. Окрім цього, резервістам, які виконали програму підготовки за рік, у січні наступного року виплачується ще одна грошова винагорода за успішно виконали програму, — зауважив Олександр Года.

Олександр Миколайович наголосив, що ні військовослужбовці, ні резервісти ні в якому разі не перебуватимуть на службі в зоні проведення терористичної операції.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Дядя Валодя 22.01.2018, 22:22
Як там пан колишній комісар Катинський поживає? Його вже посадили за хабар, чи відкупився?
Скарга
0 #1 Антон 21.01.2018, 16:15
А самі чого нейдети
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ