Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі на Різдво "оживе" найбільша в Україні шопка

Субота, 06 січня 2018 11:15
У церкві Святого Апостола Петра, що в Тернополі на масиві «Аляска», уже закінчили монтувати шопку. Вона поки є найбільшою в Україні, має 30 метрів висоти та 40 в ширину. Цьогоріч її доповнили новими рухомими фігурами.

Усі механізовані елементи власноруч виготовляє отець Косма. Саме завдяки йому ось вже 18 років на шопку приїжджають подивитися дорослі і малі не лише з різних районів області, але з інших міст України і навіть з-закордону.

– Тут панує особлива атмосфера. Велично, цікаво, святково. Тут відчувається справжній дух Різдва, – каже прихожанка храму Анастасія Жук. – Приємно, що є люди, які хочуть трудитися і прикладають такі великі зусилля, аби порадувати своїм творінням інших. Їх праця безцінна.

Розпочали встановлювати шопку 26 грудня. Практично усе вже готово, залишилось «підмарафетити» усе та помістити у зоокуток живих звірів, яких так полюбляють діти.

До слова, у шопці цьогоріч можна буде побачити нові елементи, яких не було досі – пекаря, коваля, жінку, яка місить тісто, човен на хвилях тощо. Усі рухомі фігури у шопці «оживуть» вже 7 січня, на Різдво.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ