Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі серед ночі невідомі нищили майно базарників з "Аляски" за вказівкою директора ринку

Вівторок, 12 грудня 2017 14:16
Підприємці з ринку «Аляска-ТЕР» (ТОВ «Тернопільський міський ринок ЛТД») погрожують пікетувати мерію та перекривати дорогу в Тернополі. Директор ринку намагається, у буквальному сенсі, виставити їх за браму і планує будувати на цій території чи то багатоквартирний житловий будинок, чи то торговий комплекс.

Хоч і цільове призначення землі ринку із такими забаганками пана Юрія Ворка зовсім не збігається. Втім, це не заважає йому встановлювати тут «свої правила гри». Так, за словами місцевих мешканців,  минулого вечора  на території ринку по вул. Симоненка невідомі особи в чорному одязі намагалися пошкодити майно підприємців, які тут торгують.

- Все це на власні очі бачили люди, які також мають магазин на території ринку. На зауваження що там відбувається о такій порі, а це було приблизно о 22 годині, їх послали грубо на три букви російською лайкою. Тоді люди вибігли та намагалися чинити опір невідомим особам підручними засобами та викликали поліцію, - пише в мережі «Фейсбук» громадська активістка Катерина Бойко.

Самі ж підприємці кажуть, що представники влади неодноразово обіцяли їм, що виганяти на вулицю їх ніхто не збирається. Втім, на ділі виявилось інакше. Неодноразово люди писали заяви і звернення в різні інстанції щодо продовження їм договорів оренди, однак з 2014-го року і дотепер у відповідь лише повний ігнор.

Сьогодні ж на ринок не змогли потрапити вже ані продавці, ані покупці. Його просто закрили. Сам директор ринку запевняє, що все, що знаходиться на території належить йому. Люди ж стверджуюють, що ніхто про опломбування їхніх торгових місць не попереджав і це - не що інше, як захоплення чужої власності. На місці події від ранку працює слідчо-оперативна група. Правоохоронці кажуть, що згідно закону торгувати там базарники не мають права, адже ринок з 2014-го року по документах закритий. Але людей це не влаштовує, адже вони вчасно сплачували усі податки та оренду, аж раптом вчора ввечері їхні кіоски просто опломбували охоронці ринку.

Директор ТОВ «Тернопільський міський ринок ЛТД» Юрій Ворко людям нічого не пояснює, але дає зрозуміти одне – на цей раз він на уступки підприємцям не піде, мовляв, історія тягнеться ще з 2009-го року і це не його проблема, а тих, хто там «незаконно» торгує. У нього ж на цю діляку свої плани…

 00333

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар