Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині бабусі вже не зможуть заробити, продаючи молоко переробним підприємствам

Вівторок, 05 грудня 2017 10:18
З першого січня 2018-го року в Україні почнуть діяти нові правила виробництва та реалізації молочної продукції. Відтак, більше у тернопільських бабусь молокопереробні заводи молока не купуватимуть.

На полицях магазинів має бути лише три сорти молока - екстра-класу, вищого та  першого. Молоко другого сорту (те, яке збирали у домогосподарствах), більше не цікавитиме підприємства.

І з цим залишається хіба що погодитись, адже це не забаганка українських виробників, а Європи. Згідно з угодою про асоціацію з ЄС, переробні підприємства більше не зможуть купувати продукт у селян, від наступного року - лише у спеціалізованих фермерських господарствах. 

- Купували і так за безцінь, то тепер навіть копійки людям вже не дадуть заробити. А ще кажуть, що село занепадає, худобу не тримають, тваринництво не підтримують…А кому корову тримати? Онукам, які не його не люблять, чи може псові? Скільки мені того молока треба? Хіба коли-не-коли, - говорить жителька села Іванчани Збаразького району пані Ольга. – А скільки ж то «набавитися» треба коло тої корови – і пасти гнати, і цілий рік годувати, і рано вставати. Возити в Тернопіль на продаж? Ні, то треба всю господарку лишити на півдня, та ще й не факт, що заробиш…хіба на дорогу назад. Прийдеться продавати корову…аж тепер.

Тим часом в Мінагрополітики кажуть, що такий крок потрібно було прийняти вже давно. Мовляв, зараз на ринку близько 25% молока з домогосподарств.  І саме на нього, як повідомляють в профільному міністерстві, в більшості випадків і скаржаться споживачі. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ