Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині селяни перекрили дорогу і цілий день блокують рух транспорту

Середа, 29 листопада 2017 17:36
Люди просили, надіялися, але їм увірвався терпець. Сьогодні, 29 листопада у селі Ігровиця в напрямку села Дубівці Тернопільського району місцеві жителі перекрили дорогу. Людям вже не сила чекати на той обіцяний ремонт, якого дорога не бачила тут ще з 80-их років.

Йдеться про державну дорогу місцевого значення, яка перебуває на утриманні облавтодору. Вона просто в жахливому стані, її лише зрідка підсипали щебенем, а капітального ремонту досі було.

- Людям наболіло, вони зневірилося. Ми ходили, оббивали пороги усіх інстанцій, але все безрезультатно. Перекрили дорогу, щоб нас почули, бо там катастрофа: дорога поряд з річкою і вона вже нижче за водойму, відповідно річку потрібно поглиблювати, щоб при капремонті вода з річки не пішла на дорогу. Але це має робити дорожня служба, професіонали, а не сільрада. Елементарно, діти до школи перейти не можуть, ями страшні! Невже не можна нічого зробити і ми мусимо вдаватися до радикальних методів? – каже голова сільської ради Ігровиці Галина Голик.

За словами Галини Богданівни, сільська рада кожного року  звертається  в різні установи з проханням відремонтувати дорогу проте, крім відповіді що згадана дорога буде врахована в планах робіт, заходи не вживаються.

- В 2014 році зробили ямковий ремонт на невеликій ділянці даної дороги вирізаним асфальтом   про те, на сьогоднішній день покриття дороги погіршилося, тому що такий ремонт дороги не  ефективний. Покриття  даної дороги  не відповідає вимогам чинних норм як за вантажопідйомністю, так і за габаритами проїжджої частини. На деяких ділянках дороги  вже нема дорожнього покриття. А жителі  вул. Дубівецької  мучаться від того, що автомобілі які проїжджають даною дорогою здіймають хмари пилу, які створюють незручності для жителів, - додає пані Галина.

Люди скандують, адже ось-ось і вдарять морози, які ще більше за зиму зруйнують дорогу. На місце, де перекрили дорогу, сьогодні приїжджали районні фахівці, які вкотре розвели руками, мовляв, грошей немає на капремонт. Та сільські мешканці просять вже бодай щебенем підсипати трасу, якою користуються всі – і жителі, і підприємці. До слова, з представниками бізнесу, які орендують землі на території Ігровицької сільської ради діалог виявився ефективнішим – вони пообіцяли вже в найкоротші строки виділити гроші на купівлю щебеню для ямкового ремонту. За приблизними підрахунками тут у дорогу його потрібно «всипати» щонайменше 300 тонн.

Дорога перекрита і досі, а вже завтра тут обіцяють розпочати підготовчі роботи по ямковому ремонту. За рахунок підприємців та із за діянням техніки райавтодору. 

Додати коментар