Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі немовля померло уві сні

Понеділок, 20 листопада 2017 15:24
Молода мама з Тернополя 18 листопада близько 06:30 год. встала до 5-місячного сина і побачила, що дитина не дихає. На тривожний виклик приїхали медики, але було вже надто пізно – вони лише констатували смерть немовляти.

За словами медиків, попередньо причиною смерті є механічна асфіксія від закриття отворів носа та рота тканиною. Оскільки слідчі будь-яких тілесних ушкоджень на тілі дитини не виявили, то припускають, що хлопчик задихнувся через накриття чи покривальцем, чи якимось іншим полотном. Остаточну причину смерті встановить судово-медична експертиза.

- Це вже другий такий випадок в Тернополі цього року. Звичайно, від удушення дитини ніхто не застрахований, але, в першу чергу, такі прикрі історії – результат батьківського недбальства, - інформують правоохоронці.

Щоб не допустити збільшення випадків синдрому дитячої смертності уві сні, батьки мають знати основні правила безпеки: дитина повинна спати тільки на спині; в ліжечку дитини не повинно бути м’яких матраців, ковдр, великих подушок і м’яких іграшок; маленьких дітей краще укладати в спеціальний спальний мішок, але не можна сповивати їх, щоб не допустити перегріву; не можна допускати перегріву кімнати; малюка не можна укладати спати разом з батьками, а якщо потрібно контролювати його сон, краще просто присунути ближче ліжечко; після їжі дитині потрібно обов’язково дати відригнути.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ