Читайте нас в соціальних мережах

Чи матимуть тернополяни ще один вихідний - вирішуватимуть цього тижня у парламенті

Вівторок, 14 листопада 2017 16:20
Тернополяни можуть отримати ще один додатковий вихідних цього року. Звісно, якщо за це проголосують народні обранці.

Йдеться про Різдво Христове, яке у світі святкують 25 грудня. Із ініціативою щодо встановлення його вихідним днем виступив голова Комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький. Він попросив внести проект закону на розгляд Верховної Ради.

"Пропонується теж 25 грудня, Різдво Христове, зробити вихідним днем так само, як і 7 січня, оскільки в Україні багато і римо-католиків, і протестантів, які просять зробити цей день вихідним", - пояснив Княжицький.

Вже сьогодні законопроект про вихідний день на 25 грудня депутати обговорять у фракціях, і якщо вони його підтримають, то у четвер, 16 листопада, парламент може проголосувати за нього "без великого обговорення".

Як вже повідомляв сайт «Тернополяни», вихідні на Новий рік триватимуть три дні – з суботи 30 грудня по понеділок 1 січня (включно), оскільки 31 грудня цього року припадає на неділю. На неділю припадає й різдвяне святкування 7 січня. Тож понеділок 8 січня буде вихідним. Таким чином, на Різдво вихідними будуть знову три дні поспіль: 6, 7 і 8 січня. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ