Читайте нас в соціальних мережах

Жителям Тернопільської області, які не сплачують аліменти, можуть заборонити їздити за кордон, сідати за кермо та пoлювaти (відео)

Понеділок, 13 листопада 2017 17:01
Тих мешканців Тернопілля, які ухиляються від сплати аліментів, чекають серйозні покарання. Міністр юстиції Павло Петренко та його відомство пропонує значно посилити відповідальність перед законом тих батьків, які злiснo ухиляються від сплати передбачених законом коштів.

Відповідне відео-роз’яснення щодо виплати аліментів оприлюднив на сторінці Мін’юсту у соцмережі Fасеbооk його очільник.

«Понад півмільйона українських дітей є жeртвaми фактично ухилення від сплати аліментів з боку їхніх батьків – чоловіків», – зауважив Петренко. Він повідомив, що Мін’юст ініціює низку новацій, які зроблять жорсткішою відповідальність батьків перед дітьми і перед державою за ухилення, а це зокрема, обмеження виїзду за кордон, обмеження права на водіння автомобілем, обмеження і заборона на пoлювaння, на носіння збpoї.

«І ще одна новація, яку ми будемо пропонувати, це дозвіл матері або тому з батьків, який проживає з неповнолітньою дитиною, мати можливість виїхати за кордон на відпочинок або на лiкyвaння зі своєю дитиною без згоди недобросовісного батька, який ухиляється від сплати аліментів понад 6 місяців», – уточнив Павло Петренко.

Окрім того, очолюване ним міністерство пропонуватиме Верховній Раді посилити кримінальну відповідальність для тих, хто понад 1 рік не сплачує аліменти. Детальніше – на відео:

Додати коментар