Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі потребуюча молодь може безкоштовно прийняти душ, скористатися комп'ютером чи отримати допомогу психолога (фото)

Середа, 01 листопада 2017 20:31
Від 2011 року в Тернополі діє Інформаційно-Ресурсний Центр для соціально вразливих категорій молоді, де хлопці та дівчата абсолютно безкоштовно можуть скористатися рядом послуг для задоволення найнеобхідніших потреб.

Центр розташований на вулиці Чумацькій, 37 ( район «Дружба», поблизу зупинки ТНЕУ) і розрахований на молодь з категорій: діти-сироти і діти, які позбавлені батьківського піклування; людей, що знаходяться в складних життєвих обставинах; для малозабезпеченої молоді; для молоді, яка виховується в багатодітній сім'ї.

— Інформаційно-Ресурсний Центр - це простір, де молоді люди можуть покращити свої життєві навички, розширити мережу соціальних контактів, підвищити обізнаність у сфері соціальних прав та отримати підтримку у процесі їх реалізації. В Центрі створені всі необхідні умови для задоволення потреб сучасної молоді: комп'ютер, сканер, принтер, міні-бібліотека, пральна машина, душова кабіна, міні-кухня. Цими речами та послугами тернопільська молодь може скористатися абсолютно безкоштовно. У центрі молоді люди також мають змогу отримати якісні консультаційні послуги від волонтерів фонду з різних життєвих питань або від психолога фонду, — розповіла психолог-волонтер БФ «Майбутнє сиріт» Ірина Вакалюк.

Пані Ірина зауважила, що основна мета діяльності Інформаційно-Ресурсного Центру:  соціальна адаптація молодих людей із числа дітей-сиріт, випускників інтернатних закладів Тернопільської області; сприяння офіційного працевлаштування молоді, забезпечення її житлом та надання сиротам віком від 15 до 25 років вільного доступу до інформаційних та матеріальних ресурсів у Центрі.

— У нашому Центрі створено можливості для того, щоб активна молодь мала змогу відвідувати різнорідні екскурсії, заходи, навчання, молодіжні обміни за межами міста, які організовує для юнацтва благодійний фонд «Майбутнє сиріт».  До речі, хлопці та дівчата за сприяння фонду можуть також отримувати гранти на розвиток власної справи. В Інформаційно-Ресурсному Центрі також часто відбуваються цікаві зустрічі, тренінги, гуртки та посиденьки за печивом та чашечкою кави чи чаю,— зазначила психолог-волонтер.

 Психолог-волонтер додала, що для того, щоб організувати або долучитися до подібних заходів, охочим юнакам, юнкам варто зателефонувати безпосередньо до неї  чи до інших працівників Центру: 0966839013 (Іра) або 0975530820 (Андрій) або 0986647159 (Володимир).

Довідка: 1 травня 2011 року в Тернополі за адресою вулиця Чумацька, 37 було відкрито Інформаційно-Ресурсний Центр для студентів та молоді з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, випускників інтернатних закладів. Засновником центру є БФ «Майбутнє сиріт». Центр створено за фінансової допомоги міжнародних організацій: World Orphan Project, США WALO Group, Голландія,Rotary Club Sydney, Австралія-Тернопіль, Ukraine Charity, Великобританія. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ