Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщину насувається хвороба, проти якої немає імунітету

Середа, 11 жовтня 2017 21:11
Цьогоріч тернополяни зіткнуться із новим штамом вірусу грипу "Мічиган", який раніше не поширювався на території України та який може спричинити важкі ускладнення для організму людини.

Про прихід нового штаму на територію України говорилося  11 жовтня у тернопільському прес-клубі на прес-конференції: «Стан захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в області. Клініка, лікування, профілактика грипу, ГРВІ».

За прогнозами фахівців, на появу «Мічигану» в Україні цього року варто чекати вже в листопаді. Цей штам є доволі агресивним підвидом «свинячого грипу», який може призвести до важких ускладнень і навіть до летальних випадків. Захворіти на агресивний штам можуть передовсім люди, які мають серцево-судинні, легеневі захворювання, цукровий діабет, а також вагітні, діти і люди, яким за 65 років.

—      Раніше штам вірусу грипу "Мічиган" циркулював у південній півкулі нашої планети та доволі швидко поширювався серед населення. Для цього штаму характерний доволі малий інкубаційний період, що робить його схожим з пандемічним грипом. Цей штам також нагадує і каліфорнійський грип, адже також схильний до мутації. В місцях, де раніше було зафіксовано «Мічиган», значна частина населення захворіла на цей грип, при цьому були і летальні наслідки. Оскільки для вірусу характерне швидке поширення, то ми очікуємо появу цього вірусу і на території України. Щоправда, не знаємо, які прояви матиме цей вірус на території нашої держави, — поділилася головний позаштатний спеціаліст-епідеміолог управління охорони здоров’я Марія Павельєва.

Варто зазначити, що на «Мічиган» в Україні ще не проводилося жодних досліджень, тому що хворих в Україні на це захворювання поки що виявлено не було.  Дослідження цього вірусу в лабораторному центрі в Тернополі розпочнеться лише після того, як у стаціонарах чи реанімаційних відділеннях з’являться перші хворі.  

Наразі єдиною профілактикою будь-яких видів грипу є вакцинація, яку медики радять зробити перш за все особам, які входять до групи ризику, а також батькам і близьким родичам маленьких дітей. 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ