Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині спіймали «на гарячому» браконьєрів, які «маскувалися» під чесних рибалок (фото)

Четвер, 28 вересня 2017 12:29
26 вересня під час нічної риболовлі на ставку неподалік села Новики Збаразького району, що на Тернопільщині, рибаки виявили підозрілих осіб, які займалися браконьєрством. Про ситуацію ті відразу ж повідомили активістам з ГО «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля».

Коли на місці події з’явилися активісти, браконьєри не відразу зрозуміли, що відбувається. Вони сиділи біля багаття та розпивали алкоголь, не метушилися і не намагалися втекти, мовляв, їм нічого боятися, вони такі ж рибаки, як і інші.

«На запитання: яким методом здійснюють рибальство, один з них відповів: «Правильно», - розповідають в ГО Протидія корупції та моніторинг екології "Скеля".

За словами очевидців, ще до приїзду активістів, невідомих не відразу запідозрили у протиправному: вони розклали неподалік намет та, наче справжні добросовісні рибалки, відпочивали собі поряд. Але згодом ці люди затягли у воду браконьєрську сітку, що й стато «тривожним сигналом». Вже в ході обстеження місця риболовлі, виявили гумовий човен, біля якого було чітко видно страховочну жилку на кінці якої була прикріплена браконьєрська сітка.

«Причетність до даного забороненого знаряддя вилову риби, невідомі одразу навідріз заперечили, хоча явно було видно, що сигналізатор "дзвінок" був саморобним, і однотипним "дзвінкам", що були на вудлищах», - інформують активісти.

В результаті, було виявлено 12 заборонених знарядь, з них 2 сітки та 10 раколовок. Збитки завдані державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства склали близько 2000 грн. Відтак, знаряддя вчинення правопорушення були вилучені, а на порушників складено адміністративні протоколи за ч.4 ст.85 КУпАП.

-135.jpg -136.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ