Читайте нас в соціальних мережах

Активісти УКРОПу спільно з громадськістю організували громадські слухання проти котелень на торфі у Тернополі

Понеділок, 25 вересня 2017 13:01
Учора, 24 вересня, у Тернополі відбулася непересічна подія. Вперше у місті організували ініційовані тернополянами громадські слухання стосовно заборони реалізації проекту «Переоснащення газових котелень на альтернативні види палива (торф)».

Після дев’яти місяців боротьби, яку почали громадяни з підтримкою обласної організації, а пізніше і нардепів політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП», вдалося продемонструвати силу громади та її право на вирішальний голос.

В організації громадських слухань міська влада відверто не допомагала, а інколи навіть і шкодила активістам. Як розповіла активіст УКРОПу Юлія Мамчак, яка першою організовувала збори мешканців будинків біля котельні на вулиці Київській, 3с, навіть з таким елементарним питанням як приміщення для зборів тимчасової групи – були проблеми. Подібне трапилося і з організацією слухань, адже активісти подали запити на два приміщення: український дім «Перемога» (міськрада) та обласну філармонію (облрада).

- Як депутат обласної ради я звернувся до голови ради, Віктора Овчарука, з проханням надати приміщення. Те, що у цьому питання не пішла назустріч міська влада черговий раз доводить, що її дії були направлені проти слухань. Зрештою, нам усе вдалося і після 9 місяців довгої боротьби, тернополяни казали своє слово. Мешканці міста показали, що можуть і відстоюють свою думку, а міський голова і депутати повинні з нею рахуватися, - наголосив голова обласної організації партії «УКРОП» Андрій Цибульський.

Міська рада проявила свою «кмітливість», надавши відповідь щодо приміщення увечері напередодні слухань. Навіть попри цей факт, громадськості вдалося зібратися та провести обговорення.

- На слуханнях були присутніми 246 тернополян і 225 із них проголосували за заборону реалізації проекту «Переоснащення газових котелень на альтернативні види палива (торф)». В залі також були представники різних фракцій міськради, тобто у цьому питанні не було партійності. Тепер ми працюємо нам документуванням зборів, адже протокол 2-годинних слухань вимагає часу. Ці папери представимо міськраді і на черговій сесії вимагатимемо його розгляду, - зазначила Юлія Мамчак.

Над організацією зборів працювала низка активістів, серед них окрім Юлії Мамчак, Денис Милий, Володимир Петришин, дякують також хіміку за фахом Олександрі Підгірській, громадським та політичним організаціям: «Автомайдану», «Демальянсу», «УКРОПу», «Національному корпусу». Особлива дяка 246 тернополянам, котрі кілька годин вихідного дня присвятили важливій для міста справі.

21765043 374474039639082 7011799363225101309 n

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ