Читайте нас в соціальних мережах

За сезонних працівників з Тернопільщини польський роботодавець змушений буде платити податок

П'ятниця, 15 вересня 2017 15:40
Закон, який вводить фіксований податок за працевлаштування сезонних працівників, польський уряд планує прийняти вже до кінця цього року. Відтак, за мешканців Тернопільщини, які будуть у сусідній державі на заробітках, їхній роботодавець змушений буде звітувати перед державою та сплачувати податки.

А отже, заробітки наших впадуть, адже за кожного найманого працівника польський фермер має платити майже по 100 доларів в місяць. Такі правила, швидше за все, повинні вступити в силу з наступного літнього сезону, з новим агросезоном.

«Я координую роботу над новим рішенням щодо оподаткування сезонних працівників. Це стосується сотень тисяч людей. Потрібно, щоб фермери могли легально наймати таких працівників, сплачуючи невеликий податок у розмірі близько 300 злотих на місяць», - каже глава Постійної комісії Кабінету міністрів Польщі Генрі Ковальчик.

За його словами, при нагоді вирішать і проблему реєстрації іноземних працівників, що також важливо для національної безпеки. Згідно зі статистичними даними, Польща видала понад мільйон дозволів на в'їзд, однак інформації про те, скільки людей виїхало, а скільки залишилося працювати немає.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ