Читайте нас в соціальних мережах

Очільники влади, друзі та побратими тернопільського депутата Володимира Стаюри пом’янули загиблого зворушливими коментарями

Неділя, 27 серпня 2017 07:56
Колеги по роботі, побратими по службі та вірні товариші по життю депутата Тернопільської міськради, керівника міської організації ВО «Свобода» Володимира Стаюри висловлюють тугу з приводу загибелі чоловіка коментарями у "Фейсбуці", що глибоко чіпляють за душу.
Народний депутат України Михайло Головко :

Трагічна звістка, сьогодні я втратив друга великого українця патріота, націоналіста лідера Тернопільської свободи Володимира Стаюру! Не віриться що пишу ці слова, що тебе мій друже вже немає! Сумує сьогодні не тільки свободівська родина, сумує Україна, адже Володимир неймовірний українець з великої літери. Який був завжди щирим, відвертим за що мені подобався, оптимістом по житті, енергійною та ерудованою людиною,надзвичайно хоробрим та відданим національній справі.  На початку 90-х брав активну участь у відновлені незалежності України, перший підняв національний прапор над Тернопільською міською радою. Під час революції Гідності один із лідерів майдану Тернопільщини. Коли розпочалась російсько- українська війна, один із перших добровольців зголосився на Схід! Особисто доводилось бачити його хоробрість та відвагу на передовій, неймовірний авторитет серед бойових побратимів, які звали його на псевдо "Кеп". Непоправна втрата для нас нам так тебе не вистачатиме друже! Та найбільша втрата для твоїх рідних, залишилась сама кохана дружина Люба, ніхто не замінить тебе для твоїх синів Максима та Яромира, яким так потрібен люблячий батько! Так важко писати ці слова, сльози розривають душу! Ще так багато зробив би для України! Втрачаємо найкращих! Сьогодні свободівська родина осиротіла, ми як ніколи, маємо триматись разом! Мені було за честь з тобою дружити та пліч-опліч боротися друже! Так прикро і боляче. Такі, як ти, це Герої сучасності! Героїв пам'ятають! Вічна пам'ять друже!!!

Міський голова Тернополя Сергій Надал :

Сьогодні Україна втратила свого славного сина, свого захисника – Володимира Стаюру.

Сьогодні Всеукраїнське об’єднання «Свобода» втратило одного із своїх провідників.

Тернопіль втратив депутата, яким тернополяни пишалися і будуть пишатися.

Родина Володимира втратила сина, чоловіка, брата та батька. Це неймовірна, величезна втрата. Втрата Людини, Воїна, доброго друга, зразкового сім’янина і громадянина своєї країни.

Володимир був націоналістом, людиною для якого слова «Україна понад Усе» були не просто гаслом, а дороговказом та принципом життя. Володимир пішов на фронт у найважчі часи. Тоді саме такі Герої зупинили наступ регулярних російських військ.

Провідник Українських націоналістів Євген Коновалець зазначав: «У вогні перетоплюється залізо у сталь, у боротьбі перетворюється народ у націю». Завдяки таким як він українська нація стала міцною як сталь і завіт Коновальця став реальністю.

Сьогодні я втратив свого побратима.

Співчуття рідним та близьким!

Керівник Української Патріотичної Асоціації «Воля» в Іспанії Іван Вовк : 

Трагічно загинув ВОЇН...

З очільником Тернопільської міської організації ВО "Свобода", заступником командира "Карпатської Січі" Володимир Стаюра познайомився в День Незалежності 2015 року у селі Водяному поблизу Донецький аеропорт. Разом виїжджали на позицію "Великий мурашник", яку утримувала названа добровольча чота 93-ї ОМБр ЗС України.

Наступна наша зустріч відбулася рівно тиждень тому, в селі Малий Ходачків під Тернополем, куди друг Володимир прибув із місцевими свободівцями та сокільцями, щоб взяти разом з нами участь у церемонії освячення меморіальних стендів пам'яті офіцера Дивізії Зброї СС "Галичина" Теодора Барабаша. Планували зустрітися взимку під час відкриття барельєфа дивізійнику на фасаді школи у вказаному селі. Я запрошував Володимира до Іспанії.

А сьогодні він пішов у вічність...

Висловлюю співчуття родині патріота, а також його побратимам і посестрам.

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ, ЧЕСТЬ І СЛАВА!

Народний депутат України (член парламентської фракції ВО «Свобода») Андрій Міщенко :

Йдуть кращі.

Знав Тебе ще з вісімдесятих, з товариства Вертеп.  Ти першим підняв наш український прапор над Тернополем.… А перший Великдень в Тернополі кінця вісімдесятих проведений за Твоєю ініціативою.…  А як Ти проривав кордони міліції в Чернівцях на першій Червоній Руті, бо не пускали у вишитих сорочках та з прапорами на стадіон.… Ти завжди був першим у всіх найважливіших та найвідповідальніших подіях Української Держави та нації.… Ти з перших розгортав свободівські структури Тернопілля та Сходу України… Помаранчевий, Мовний Майдан, Революція Гідності… Вояк московсько-української війни, меценат, волонтер… Якщо хтось колись спитає: кому ми завдячуємо Незалежністю, хто той стовп, на якому держиться Україна — можна сміло казати Володимир Стаюра.  Друже, Ти з нами!

Додати коментар