Читайте нас в соціальних мережах

Без документів і попри заборону комісії монастириські обранці роздають землю, - депутат міськради

Середа, 23 серпня 2017 13:57
Ще 27 липня відбувалася сесія Монастирської міської ради. Перебуваючи у відпустці депутат від політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Світлана Безділь засідання пропустила, проте як дізналася пізніше, за її відсутності обранці прийняли протизаконне рішення.

Одним із пунктів у порядку денному сесії стало питання про приватизацію земельної ділянки мешканцем міста. За словами Світлани Безділь, чоловік багато років користувався цією землею, проте не має жодних документів чи прав на неї. На земельній карті міста її не позначено, до того ж, вона знаходиться поміж трьома ділянками інших людей.

19 червня відбулося виїзне засідання земельної комісії, в результаті якого було винесено рішення про те, що громадянину користуватися землею не забороняють, проте у праві на приватизацію – рекомендовано відмовити. Окрім того, у питанні є й громадський опір, зокрема власники сусідніх ділянок виступили проти приватизації.

- Є інформація про те, що лобіював питання секретар міської ради (Василь Іванців – ред.), напередодні сесії телефонував депутатам з проханням підтримати рішення. Не зважаючи на те, що комісія згоди не дала, що є спротив громадськості, – депутати приймають відверто незаконне рішення, - обурюється Світлана Безділь.

Показовим на цій сесії стала і кількість присутніх депутатів, адже із усіх 22-ох прийшло тільки 14. 3-є обранців під час голосування утрималося, проте необхідний 12-ий голос дав міський голова, тим самим ставши на бік протизаконних дій.

Наступного дня після прийняття рішення до міського голови прийшли люди, які є власниками сусідніх ділянок. Громадян рішення міськради вкрай обурило і лише на розмовах вони не зупиняться. Мешканці Монастириська звертатимуться зі скаргами та за потреби підуть до суду.

- Я гадаю, що багато депутатів саме через це питання і не прийшли, вони не хотіли брати на себе відповідальність за незаконне рішення. Проте як бачимо, групу обранців на чолі із мером - це не зупинило. У такий складний для усіх нас час, хтось продовжує дерибан землі, - зазначила укропівка.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар