Читайте нас в соціальних мережах

Телефонні аферисти наживаються на тернополянах, які шукають роботу

Четвер, 17 серпня 2017 14:17
Тернополянам, які шукають роботу, варто бути вкрай обачними - шахраї грабують людей через сайти пошуку роботи.

Найчастіше аферисти розраховують на максимально широку аудиторію. Це можуть бути продажі, робота водієм, робота в офісі секретарем або бухгалтером. Людей, які шукають роботу заманюють занадто вигідною вакансією з мінімальними умовами. Звісно, на такі оголошення вони відгукуються, іноді не звертаючи уваги, що номер, вказаний у вакансії, може бути платним.

Так трапилося і з жителькою Тернополя Оксаною Вітрук. Журналістам сайту "Тернополяни" дівчина розповідає, що після декрету довго не могла знайти щось підходяще, аби працювати по спеціальності. Так і натрапила на одне з оголошень на сайті пошуку роботи. Казкова пропозиція "засліпила" її, а підозрілий номер телефону не злякав. І допоки тернополянка чекала з'єднання, з її мобільного рахунку зникло більше 150 гривень.

Виявляється, розмова була платною. Злочинці використовують номери з початковими цифрами 070 і 090. Зателефонувавши до них, абонент платить за кожну хвилину розмови стільки, скільки встановив власник номера.

Варто сказати, що такими номерами користуються не тільки аферисти. Платні дзвінки встановлюють на телевізійних вікторинах, коли телеглядачам пропонують вгадати слово. Гроші беруть і за так звані “жовті дзвінки” – довідки по телефону. Так само працює і інтим по телефону. Але головна їхня відмінність від аферистів – вас заздалегідь попереджають про платний зв’язок.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ